J.K. Rowling alias Robert Galbraith:

Klassisk britisk krim på sitt beste

J.K.Rowling. Foto: Debra Hurford Brown.J.K.Rowling. Foto: Debra Hurford Brown.
Ikke alle vet at J.K.Rowling er en anerkjent krimforfatter under pseudonymet Robert Galbraith. Denne høsten er hun/han aktuell med en ny roman om det sjarmerende Londonbaserte detektivparet Strike og Ellacott. Foto: Debra Hurford Brown.

J.K. Rowling er ikke bare Harry Potter-dronningen, hun skriver også fantastiske og kritikerroste krimbøker for voksne. "Hvit død" er et must på leselisten i høst.

Under pseudonymet Robert Galbraith har J.K. Rowling skapt det sjarmerende etterforskerparet Cormoran Strike og Robin Ellacott. Dette er klassiske, britiske krimmysterier i beste Agatha Christie-ånd, lagt til vår tid – med fantastiske karakterer, herlig London-stemning og et skråblikk på engelsk overklasse. Bøkene har også fått sin egen krimserie på TV (HBO), alle er frittstående og kan leses hver for seg. Høstens bok, Hvit død, er en super start!

Les også

Serier basert på spennende bøker

Hvit død Robert Galbraith Cormoran Strike
Hvit død
Robert Galbraith. Kjøp boka på Bestselgerklubben.no

Privatdetektiver med hjerte

Privatdetektivene Strike og Robin har et lite kontor i Denmark Street i London. Herfra løser de saker som har unngått politiets søkelys. Strike er tidligere krigsveteran, karismatisk og «noe for seg selv», unge Robin er intelligent, sympatisk og vakker. At de har følelser for hverandre, er tydelig, men livene deres er altfor kompliserte til at de har begitt seg ut i romantikken – foreløpig. Vi følger det uimotståelige samspillet mellom dem, samtidig som vi trekker pusten av spenning når de begir seg ut på sine farlige eventyr.

Klassisk mordgåte

Hvit død fører sporene ut i Londons bakgater, via Parlamentet, og til den engelske landsbygda. Som i klassisk krim legges puslespillet bit for bit, til morderen avsløres – ikke uten omveier og blindspor – til slutt i den spennende finalen.

Dette er rik og underholdende krim – du vil bli bergtatt!

Alle bøkene Cormoran Strike-serien finner du her!