Magevennlig mat

Deilig kokoskake med lime

Trøblete fordøyelse? Her er 60 oppskrifter på fristende bakervarer, søt og salt bakst for deg som har oppblåst mage, løs mage, hard mage eller vondt i magen. I Trøblete fordøyelse? Her er 60 oppskrifter på fristende bakervarer, søt og salt bakst for deg som har oppblåst mage, løs mage, hard mage eller vondt i magen. I
Trøblete fordøyelse? Her er 60 oppskrifter på fristende bakervarer, søt og salt bakst for deg som har oppblåst mage, løs mage, hard mage eller vondt i magen. I "Magevennlig bakst" av Julia Døhlen Edin, får du deilig bakst av alle typer, til hverdags og fest – uten gluten, laktose og tungtfordøyelige karbohydrater.

Kokoskake med lime er en saftig og god kake, som blir bare bedre av å stå en dag eller to i kjøleskapet. Den litt søte kokossmaken fra sukkerbrødet smaker perfekt med en syrlig smørkrem.

Denne kaken er basert på et sukkerbrød med 1 dl kokosmel. Kokosmel inneholder mye fiber og er lavFODMAP ved 48 gram, det betyr at du trygt kan spise både 2 og 3 kakestykker med god samvittighet.

Magevennlig bakst av Julie Døhlen Edin. Les mer og kjøp boken på bestselgerklubben.no.
Magevennlig bakst av Julie Døhlen Edin. Les mer og kjøp boken på bestselgerklubben.no.

Ingredienser til kokoskake med lime:

(Ca. 10–12 porsjoner)

 • 4 romtempererte egg
 • 1 dl (80 g) sukker
 • 1 ts vaniljepulver
 • 1 ts bakepulver
 • 1 dl kokosmel
 • 2–3 dl kokosmelk
 • saften av ½ lime
 • revet skall av ½ lime
 • 1 porsjon smørkrem med lime
  • 100 g smør (romtemperert
  • saften av ½ lime
  • 400 g melis
  • limeskall for ekstra smak og farge

Pisk eggedosis

1. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis i en kjøkkenmaskin. La den bli ordentlig stiv, slik at du ser at det blir spor i eggedosisen når du pisker den.

2. Bland vaniljepulver og bakepulver og kokosmel sammen i en bolle. Bland 2 dl kokosmelk, limesaft og revet skall av lime i en annen bolle.

Bland inn det tørre

3. Vend det tørre og væsken forsiktig inn i eggedosisen litt av gangen, mens du rører på laveste hastighet eller for hånd. Blandingen vil kollapse noe. Kokosmelet trekker til seg mye fuktighet, så selv om det virker som det er lite mel vil du se at det fort sveller opp igjen. Den skal være som en tykk, luftig røre, ikke som en deig. Blir den for tørr kan du tilsette resten av kokosmelken.

4. Finn frem en passende springform. Oppskriften passer til en springform på 24 cm i diameter. Du vil da få et sukkerbrød som blir ca. 2 cm høyt. Alternativt kan du fordele røren i 2 mindre springformer, slik jeg har gjort, for å få en mindre kake med flere lag. Trekk springformen(e) med bakepapir i bunnen og smør overgangen mellom bunn og vegger godt med nøytral olje. Hell i røren.

Stek og avkjøl

5. Stek sukkerbrødet midt i ovnen på 180 grader i ca. 30–35 minutter. Ta så formen ut av ovnen. Et lite triks for å få et jevnt og fint sukkerbrød er å hvelve formen på hodet mens den avkjøles. La sukkerbrødet avkjøles helt før du tar det ut av formen. La gjerne sukkerbrødene (eller ferdig montert kake) stå i kjøleskapet over natten. I motsetning til vanlig glutenfri bakst blir dette kokos- og limesukkerbrødet bare saftigere etter et døgn.

Lag smørkrem

6. Del sukkerbrødet/sukkerbrødene i to. Lag smørkremen ved å ha alle ingrediensene til toppingen i en bolle og pisk i kjøkkenmaskin til du får en luftig og fin krem. Riv eventuelt litt limeskall for ekstra smak og farge og vend inn i kremen.

7. Dette sukkerbrødet er saftig og litt porøst, så bruk sprøytepose når du skal ha krem på. Gjør dette på alle etasjer. Sprøyt resten av smørkremen på siden av kaken og på toppen. Bruk gjerne en stjernetupp for å lage dekorative små topper eller roser. Riv litt limeskall og dryss over kaken sammen med kokosmasse for ekstra pynt.

Bakeboken Magevennlig bakst av Julia Døhlen Edin er for deg som har sensitiv mage, irritabel tarm eller matintoleranser!

Cathrine
Legg inn kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *