Lucinda Riley med Sommerfuglrommet

En ekte sommerbok fra det vakreste av England

Lucinda RIley. Foto: Boris BreuerLucinda RIley. Foto: Boris Breuer
Lucinda RIley. Foto: Boris Breuer

Hun er en perfeksjonist, med skrivedager på opptil 14-15 timer. Nå er Lucinda Riley her med Sommerfuglrommet, en frittstående roman som tar oss til de virkelig praktfulle delene av England.

En av de aller mest leste forfatterne i Norge

På sju år har hennes bøker totalt solgt over 1,2 millioner eksemplarer her i landet, og femten millioner på verdensbasis! Romansyklusen De syv søstre brakte salgstallene til himmels. Nå følger Lucinda Riley opp suksessen med Sommerfuglrommet.

Forhåndsbestill Sommerfuglrommet på Bestselgerklubben.no
Forhåndsbestill Sommerfuglrommet på Bestselgerklubben.no

En skjult hemmelighet

Sommerfuglrommet er en frittstående roman, og ganske annerledes enn De syv søstre. Jeg valgte å la handlingen sirkle rundt den vakre eiendommen Admiral House. Det er her Posy bor, og vi følger henne et langt liv. Hun er romanens sterke kvinne, og de siste 25 årene har hun blant annet bygd en fantastisk park på eiendommen. Selve huset er i ferd med å forfalle, og det Posy ikke vet er at eiendommen skjuler en hjerteskjærende hemmelighet, sier Lucinda Riley i et intervju om boken.

Kommer som hovedbok i Bestselgerklubben 🙂

Ulike typer kjærlighet

Romanen bobler over av ulike typer kjærlighet. Forfatter Riley kalles ofte for dronningen av romantikk, men er nok mer fornøyd med å bli knyttet til kjærligheten. Sommerfuglrommet handler om familiehemmeligheter, tapt kjærlighet – og det å få nye sjanser i det spillet vi kaller kjærlighet.

Det vakreste av England

Sommerfuglrommet er lagt til Suffolk, Cornwall og London, noe av det vakreste England har å by på, og Lucinda Riley kjenner disse områdene godt. Eiendommen Admiral House syder av grønn sommer med sin fantastiske park, og i London beveger vi oss i noen av byens desidert mest idylliske områder. Legg til Cornwall med sine høyder og klipper, bland inn ulike typer kjærlighet, og du skjønner fort at dette er en ekte sommerbok for alle Lucinda Riley-fans.

Les også

Forfatteren av bokserien "De syv søstre"

«Sommerfuglrommet» – ny roman av Lucinda Riley

Startet i sykesengen

Lucinda Riley selv har vært besatt av det å fortelle historier helt fra hun var liten, men yrkeskarrieren startet som skuespiller. Så ble hun alvorlig syk som 22-åring, og i sykesengen skrev hun sin første roman under pseudonymet Lucinda Edmonds. Det ble flere bestselgere før hun ble mamma på heltid. Hun gjorde comeback som forfatter etter sju år, og har vært fast inventar på bestselgerlistene i mange land de siste ti årene.

Leser inn fortellingen

Lucinda Riley er en folkekjær forfatter. Hun vet å ta vare på sine lesere, er nøye med research når en roman planlegges, ting som betyr noe skal være riktig selv om det er fiksjon. Derfor er det viktig å besøke det landet eller distriktet som handlingen foregår i. Hun elsker simpelthen å oppdage nye, vakre steder som tenner fantasi og inspirasjon og setter i gang nok en historie. Da er veien kort til å lage en struktur og karakterer som passer inn. Så leser hun inn historien med mikrofon før den renskrives, og skrives om og om igjen.

Lar seg ikke påvirke

Til slutt: Du vet hva du har i vente når du åpner en ny Riley-bok. Som hun selv nettopp sa i et intervju da hun ble spurt om det beste som har skjedd henne i livet: – At jeg bestemte meg for å skrive det jeg vil i stedet for å la meg påvirke av hvilken sjanger som er populær akkurat nå.
Den avgjørelsen har gjort Lucinda Riley til dronningen av underholdende litteratur.

Benedicta Windt-Val har oversatt boken til norsk!

Les utdrag fra boken her!