Viveca sten om sin nye roman

– Hjemmet kan være det farligste stedet for en kvinne

Viveca Sten har enorm suksess med sine krimbøker fra den svenske skjærgården. Mer enn fem millioner solgte bøker og egen TV-serie gjør henne til en av Nordens største krimforfattere. Foto: Thron UllbergViveca Sten har enorm suksess med sine krimbøker fra den svenske skjærgården. Mer enn fem millioner solgte bøker og egen TV-serie gjør henne til en av Nordens største krimforfattere. Foto: Thron Ullberg
Viveca Sten har enorm suksess med sine krimbøker fra den svenske skjærgården. Mer enn fem millioner solgte bøker og egen TV-serie gjør henne til en av Nordens største krimforfattere. Foto: Thron Ullberg

Kontrollbehov og utrygghet setter stemningen i Viveca Stens siste roman "I feil selskap".

– Dette er den mest thrilleraktige boken jeg noen gang har skrevet. I vanlig krim vil vi finne ut hvem som gjorde hva, men i denne historien handler det om at Mina er på flukt fra sin voldelige mann, og om hvorvidt hun skal overleve, forteller Viveca Sten. 

Bestill boken "I feil selskap" på Bestselgerklubben.no
Bestill boken «I feil selskap» på Bestselgerklubben.no

Spenningen blir etter hvert intens, og flere har omtalt I feil selskap som den beste boken i den frittstående Sandhamn-serien. De populære bøkene er filmatisert og har solgt i fantastiske 5 millioner eksemplarer.

Ekteskapet kan være et minefelt

Minas mann, Andreis, bærer på mørke minner fra krigen i Bosnia, som han måtte flykte fra som barn. Dette preger hans kontrollbehov overfor mennesker han har i livet sitt. Det blir aktor Nora Lindes oppgave å redde den unge kvinnen fra undergangen.

– Faktum er at veldig mange mennesker utsettes for vold i nære relasjoner. Man pleier å si at hjemmet er det farligste stedet for en kvinne. Ekteskapet kan være som et minefelt. Jeg ville belyse dette. Samtidig var bakgrunnshistorien fra Bosnia også viktig å fortelle. Jeg er selv veldig engasjert i temaet, kanskje fordi jeg i mange år jobbet for Røde Kors´ senter for flyktninger, sier Viveca Sten.

Tett på Nora og Thomas

Leserne kan dessuten glede seg til gjensynet med advokat Nora Linde og politimannen Thomas Andreasson, barndomsvennene som jobber sammen i voksne alder. I denne boken kommer vi tettere på dem enn noen gang, blant annet er Thomas´ samlivsproblemer en viktig del av sidehandlingen.

Stockholm og skjærgård

Thrilleren utspiller seg dels i Stockholm, og dels i Stockholms skjærgård. Ikke så ulikt forfatterens egen bosituasjon; hun veksler mellom å bo i villaen i Stockholm og skjærgårdshuset i Sandhamn, sammen med mannen Lennart. I år har de vært sammen i 35 år. Nå har alle tre barna flyttet hjemmefra. Det skjedde i løpet av 48 timer, at alle dro av gårde.

– Det var veldig rart de første månedene. Men etter det har vi hatt det veldig fint, gått ut sammen, spist middager, vært på kino. Og Lennart fulgte meg for første gang på forfatterreiser, smiler Viveca Sten.

Sannsynligvis byr det nye livet også på rikelig med tid til å skrive. Det er gode nyheter for alle oss som elsker bøkene hennes.

 

Les mer og bestill boken på Bestselgerklubben.no