KRIMFESTIVALEN LØRDAG 23. MARS

Jørn Lier Horsts Wisting blir TV-serie – Eksklusiv førpremiere under Krimfestivalen!

Sven Nordin spiller William Wisting i den nye TV-serien Wisting, basert på bøkene til Jørn Lier Horst. Foto: Agnete Brun / CinenordSven Nordin spiller William Wisting i den nye TV-serien Wisting, basert på bøkene til Jørn Lier Horst. Foto: Agnete Brun / Cinenord
Sven Nordin spiller William Wisting i den nye TV-serien Wisting, basert på bøkene til Jørn Lier Horst. Foto: Agnete Brun / Cinenord

Eksklusiv førpremiere på TV-serien om Jørn Lier Horsts hardtarbeidende politietterforsker William Wisting på Krimfestivalen lørdag 23. mars kl 16.15.

Jørn Lier Horst (f. 1970) arbeidet frem til september 2013 som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt, men er i dag fulltidsforfatter. Han debuterte med kriminalromanen <em>Nøkkelvitnet</em> i 2004 (Gyldendal Norsk Forlag), den første romanen i serien om politimannen William Wisting. Serien har solgt nær 1,5 millioner bøker i Norge og bøkene er oversatt til 30 språk.
Jørn Lier Horst (f. 1970) arbeidet frem til september 2013 som etterforskningsleder i Vestfold politidistrikt, men er i dag fulltidsforfatter. Han debuterte med kriminalromanen Nøkkelvitnet i 2004 (Gyldendal Norsk Forlag), den første romanen i serien om politimannen William Wisting. Serien har solgt nær 1,5 millioner bøker i Norge og bøkene er oversatt til 30 språk.

WISTING ER EN AV NORGESHISTORIENS DYRESTE DRAMASERIER

Den består av ti episoder og baserer seg på de internasjonale salgssuksessene til Jørn Lier Horst Jakthundene og Hulemannen. I dramaserien er barna til Wisting blitt voksne og kona har gått bort, mens julefeiringen trues av norgeshistoriens største seriemordersak. Samtidig begynner datteren Lines VG-reportasje om en ensom avdød nabo å krysse politi-etterforskningen.

SVEN NORDIN SOM WISTING

Jørn Lier Horst synes det er både gøy og litt rart at politimannen han har skrevet om i 15 år nå får et ansikt. William Wisting spilles av Norges beste og mest berømte skuespiller: Sven Nordin.

– Jeg har jo alltid sett for meg Wisting, det er klart. Jeg kan beskrive ham ganske detaljert for meg selv. Men jeg har vært forsiktig med å gjøre det for andre, sier Jørn Lier Horst.

At det er nettopp Sven Nordin som har fått rollen som politi-mannen, er Horst godt fornøyd med:

– Jeg ble veldig glad da Sven Nordin takket ja til rollen som Wisting. Han er en av landets beste karakterskuespillere.

Litt rart er det likevel, for nå har forfatteren ikke bare sine egne beskrivelser av William Wisting i hodet når han skriver på sin neste bok. Nå har han Sven Nordin:

– Det er helt umulig å ikke se for seg Sven når jeg skriver på ny Wisting-roman. Jeg hører ham også. Og det er litt uvant, men veldig greit. Det stemmer nemlig godt overens med min Wisting.

Les også

DEN 8. KRIMFESTIVALEN

Rekordmange forfattere til Krimfestivalen!

BUDSJETT PÅ OVER 110 MILLIONER

Med et budsjett på over 110 millioner kroner, er serien en av de største dramasatsningene i Norge noensinne. Lier Horst har blandet seg minst mulig inn i produksjonen av serien, men han har stilt seg til rådighet når det gjelder det politifaglige, og han har vært på settet ved flere anledninger.

– Adapsjon av bok til film, eller TV-serie, er noe av det mest nervepirrende en forfatter kan være med på. Karakterer fra ditt eget hode skal bringes til live gjennom en kamera-linse, og historien skal endres og tilpasses et nytt publikum. Men jeg har fått sett noen av de første episodene, og liker veldig godt det jeg har sett. Jeg har lyst til å si det allerede nå, før det har vært pressevisning og TV-anmelderne har ment noe. Jeg synes det har blitt veldig, veldig bra.

Lier Horst er også glad for omgivelsene som serien er en spilt inn i:

– Det har vært viktig for meg at handlingen i serien, som i bøkene, foregår i Larvik og Stavern-området. Stedet er en karakter i seg selv.

Den kommende dramaserien har et stort internasjonalt potensial, og er allerede solgt til Tyskland.

På Krimfestivalen kan du se en eksklusiv førpremiere på første episode lørdag 23. mars kl 16.15 på Centralteatret.

 

«WISTING» PREMIERE: TORSDAG 11. APRIL  //  KANAL: VIAPLAY & TV3 REGI: TRYGVE ALLISTER DIESEN OG KATARINA LAUNING