KOMMER PÅ KRIMFESTIVALEN

Gullungen av CJ Tudor en bok du leser med hjertet i halsen

Fortiden er ikke virkelig. Den er bare en historie vi forteller oss selv. Og noen ganger lyver vi. Gullungen av CJ Tudor befester ettertrykkelig hennes posisjon som en krimforfatter du må følge med på.Fortiden er ikke virkelig. Den er bare en historie vi forteller oss selv. Og noen ganger lyver vi. Gullungen av CJ Tudor befester ettertrykkelig hennes posisjon som en krimforfatter du må følge med på.
Fortiden er ikke virkelig. Den er bare en historie vi forteller oss selv. Og noen ganger lyver vi. Gullungen av CJ Tudor befester ettertrykkelig hennes posisjon som en krimforfatter du må følge med på.

Den verste dagen i livet hans var ikke da søsteren forsvant – det var dagen hun kom tilbake … Gullungen av CJ Tudor vil sjokkere og tilfredsstille den mest kresne krimleser.

Har du fulgt sånn tålelig med i timen, er CJ Tudor et navn du kjenner godt: debutromanen Krittmannen ble fjorårets store krimsnakkis og tok bokverdenen med storm. Med Gullungen følger Tudor opp suksessen,  med en veldreven psykologisk spenning og et djevelsk oppsiktsvekkende mysterium. Forbered deg på kuldegysninger av en annen verden.

«Hjertet i halsen og stigende puls»

Mariann Fugelsø Nilssen er sjef for oversatt krim i Cappelen Damm og redaktør for boken, og kan ikke anbefale den varmt nok for kresne lesere:

– C.J. Tudor har på kort tid markert seg som en av de mest talentfulle og spennende nye stemmene på krimfronten, sier Fugelsø Nilssen. – Hun har en spesiell evne til å skape engasjerende hovedpersoner og foruroligende stemning. I likheten med debuten Krittmannen er Gullungen en bok du leser med hjertet i halsen og stigende puls!

«Noen forfattere har det, andre har det ikke. C.J. Tudor har det i fullt monn. ‘Gullungen’ er utsøkt på alle måter.» – Lee Child

Fortiden er ikke virkelig. Den er bare en historie vi forteller oss selv. Og noen ganger lyver vi. Kjøp Gullungen på bestselgerklubben.no.
Fortiden er ikke virkelig. Den er bare en historie vi forteller oss selv. Og noen ganger lyver vi. Kjøp Gullungen på bestselgerklubben.no

«Som et kaldt knivblad mot nakken»

Flere av krimverdenens store stjerner er begeistret for CJ Tudors forfatterskap. Stephen King har gått så langt som å si at «liker du det jeg skriver, vil du like dette», mens Lee Child kalte Krittmannen «herlig skummel – som et kaldt knivblad mot nakken». Child er ikke mindre begeistret for Gullungen: «Noen forfattere har det, andre har det ikke. C.J. Tudor har det i fullt monn. Gullungen er utsøkt på alle måter.»

Et djevelsk oppsiktsvekkende mysterium

En lærer med en skjult agenda vender tilbake til sitt hjemsted for å bistå som sensor på en skole han selv gikk, bare for å avdekke en enda mørkere hemmelighet enn han noensinne kunne ha forestilt seg.

Joe ønsket seg aldri tilbake til Arnhill. Etter det som hendte gjengen hans; forræderi, selvmord, drap, og at hans egen søster forsvant, var det siste han ville å komme til alle spøkelsene. Men Joe har ikke noe valg. Det skjer igjen. Og bare Joe vet hvem som tar grundig feil.

Å lure til seg en lærerjobb ved sin tidligere videregående skole er den enkle delen. Å konfrontere gamle venner fra fortiden, som ikke er særlig begeistret over å se ham – i tillegg til å forsøke å unngå sine fiender – er verre. Men de vanskeligste er å se igjen den forlatte gruven der hvor alt gikk galt, og livet hans forandret seg for alltid, og til slutt måtte forholde seg til den grufulle sannheten om Arnhill, hans søster og seg selv.

Men for Joe var ikke den verste dagen i livet da søsteren hans forsvant.

Det var dagen hun kom tilbake.

 

CJ Tudor. Foto: Bill Waters
CJ Tudor. Foto: Bill Waters

CJ Tudor

CJ Tudor er bosatt i Nottingham sammen med sin partner og datter. Hun har hatt en rekke jobber opp gjennom årene, blant annet som butikkmedarbeider, tekstforfatter, radioreporter og hundelufter. Hun debuterte med Krittmannen i 2018, og den ble en stor snakkis i krimverdenen. Gullungen er hennes andre krimroman, og den spås å bli minst like populær.

 

Du møter CJ Tudor på Krimfestivalen!