Månesøsteren i serien De syv søstre:

Lucinda Riley sikter mot stjernene

Lucinda Riley MånesøsterenLucinda Riley Månesøsteren
Den nye romanen Månesøsteren er femte bok i Lucinda Rileys suksess-serie "De syv søstre". Her kan du lese deg opp på handlingen i hele serien!

Lucinda Riley ble inspirert til å skrive serien «De syv søstre» da hun en kveld hjemme i England ble stående og se opp mot stjernene. Nå er den femte boka – Månesøsteren – ute.

Lucinda Riley De syv søstre
De fire første bøkene i Lucinda Rileys serie «De syv søstre» er ute i pocket: De syv søstre, Stormens søster, Skyggesøsteren og Perlesøsteren. Alle bøkene i serien «De syv søstre», selvsagt inkludert ferske Månesøsteren, kan kjøpes på Bestselgerklubben.no.

Stjernehopen pleiadene er også kjent under navnet De syv søstre, og Lucinda Riley syntes det var spennende å utforske mytologien rundt stjernene. Samtidig bestemte hun seg for å bringe disse mytologiske søstrene inn i vår moderne tid.

De syv søstre er synlige fra nesten overalt i verden: De skinner fra solnedgang til soloppgang, og fortellingene om dem har blitt fortalt i ulike kulturer i årtusener. Du ser bare seks stjerner. Den syvende stjernen er den berømte forsvunne pleiaden.

Les også

Rekordbesøk under lanseringen:

Lucinda Riley tar Norge med storm – igjen

Lucinda Riley foto: Astrid Waller
Lucinda Riley har gjort stor suksess med sin serie «De syv søstre». Bok 5, Månesøsteren, er akkurat utkommet, samtidig som bok 4, Perlesøsteren, ligger på bestselgerlista. Foto: Astrid Waller

De syv søstre: Maias historie

Serien begynner med De syv søstre. Maia D’Apliése og hennes fem søstre samles i barndomshjemmet Atlantis – et vakkert slott ved bredden av Genèvesjøen – etter at adoptivfaren deres, den mystiske mangemillionæren Pa Salt, er død. Begravelsen har allerede funnet sted, kroppen hans er senket i havet. Han har
etterlatt hver søster et spor som skal lede dem tilbake til deres opphav.

Dette sporet fører Maia på en reise til et falleferdig herskapshus i Rio de Janeiro i Brasil. Her begynner hun å pusle sammen sannheten om sin familie og lærer å kjenne historien om den lidenskapelige Izabela Bonifacio, som levde i Rio på 1920-tallet. I tillegg fletter Lucinda Riley også inn virkelige personer i hver bok. I De syv søstre møter vi arkitekten Heitor da Silva Costa, mannen bak den kjente Kristusstatuen.

Stormens søster: Allys historie

Serien fortsetter med Allys historie i Stormens søsterHer er store deler av handlingen lagt til Norge, landet forfatteren har lengtet til helt siden hun som liten jente fikk en plate med Griegs musikk av faren sin. Derfor føltes det også naturlig at nettopp Edvard Grieg fikk en av hovedrollene i romanen.

Allys spor i jakten på sitt biologiske opphav leder henne altså til Norge. Der oppdager hun at hennes egen historie er nært knyttet til historien til en ung og ukjent sangerinne, Anna Landvik. Hun levde for over hundre år siden, og var med i den første oppsetningen av Ibsens Peer Gynt, med Griegs berømte musikk.

Skyggesøsteren: Stars historie

Den tredje boken i serien har tittelen Skyggesøsteren. Her følger vi den tredje søsteren, Star, som begynner å lete etter sin arv i Lake District og London på kong Edwards tid – og som etter hvert finner sin egen fremtid i et antikvariat i det moderne London.

I fortidshistorien møter vi den sta og uavhengige Flora. Hun er lykkelig hjemme i Lake District, men krefter utenfor hennes kontroll fører henne til London. Der dras hun mellom kjærlighet og forpliktelser overfor familien. Hun blir en brikke i et spill der hun ikke kjenner spillereglene.

Perlesøsteren: CeCes historie

I bok nummer fire, Perlesøsteren, er turen kommet til CeCe, som alltid har følt at hun ikke passer inn. Etter at søsteren Star fant den store kjærligheten, kjenner hun seg ekstra ensom.

Hun slutter på kunstutdanningen for å finne sitt biologiske opphav. Det eneste sporet hun har er et gammelt fotografi og navnet på en kvinnelig pioner som bodde i Australia for over hundre år siden.

Hundre år tidligere får Kitty McBride, en prestedatter fra Edinburgh, muligheten til å reise til Australia som ledsagerske. Her møter hun sin skjebne i form av tvillingbrødrene Drummond og Andrew – den ene vilter og ustyrlig, den andre ambisiøs arving til en formue basert på perlefiske.

Månesøsteren: Tiggys historie

Månesøsteren er det Tiggy som skal finne tilbake til sine røtter. Idet vi møter henne befinner hun seg i det skotske høylandet, der hun har fått drømmejobben. Hun skal ta seg av dyrene på den store og isolerte eiendommen Kinnaird, som drives av den gåtefulle Charlie Kinnaird.

På Kinnaird treffer hun også Chilly, en eldre sigøyner. Han forteller henne at hun har en sjette sans som er nedarvet fra hennes forfedre – og at det er forutbestemt at han er den som skal lede henne tilbake til røttene i Andalusia i Spania.

I skyggen av det praktfulle Alhambra oppdager Tiggy sin forbindelse til de legendariske sigøynerne i Sacromonte, som ble fordrevet under borgerkrigen – og til «La Candela» – sin tids mest berømte flamenco-danserinne.

Alle bøkene i serien «De syv søstre» er oversatt at Benedicta Windt-Val.