10 på topp 2018

Dette var de mest populære bøkene blant Bestselgerklubbens medlemmer i fjor

de mest populære bøkene blant Bestselgerklubbens medlemmer i fjorde mest populære bøkene blant Bestselgerklubbens medlemmer i fjor
Her er et knippe av de mest solgte bøkene i Bestselgerklubben i fjor. Finner du en av dine favoritter blant dem? Eller kanskje en ny favoritt? Se de fullstendige 10 på topp-listene i saken under!

Øverst på lista troner Sarah Larks New Zealand-trilogi og "Fuglesang". På lista over populære hovedbøker finner vi forfatterne Kristin Hannah, Lisa Gardner, Lars Kepler og Jo Nesbø på topp.

10 på topp — bøker for 2018

Vi har samlet bøker innenfor de tre kategoriene romaner, fakta/sakprosa og hovedbøker i Bestselgerklubben. Listene viser hva medlemmene kjøpte mest av i året som gikk.
(Hovedbøkene er de bøkene som blir valgt ut til medlemmene av redaksjonen, som de kan velge å takke ja til, eller avbestille).

 

10 på topp hovedbøker

10 på topp hovedbøker i Bestselgerklubben 2018.

 

Dette er de mest populære av romanene som ble presentert som hovedbok til Bestselgerklubbens medlemmer i året som gikk:

 1. Nattergalen (Kristin Hannah)
 2. Fellen (Lisa Gardner)
 3. Lazarus (Lars Kepler) Aldri mer alene (Mary Higgins Clark)
 4. Macbeth (Jo Nesbø)
 5. Aldri mer alene (Mary Higgins Clark)
 6. Perlesøsteren (Lucinda Riley)
 7. Øyas hemmelighet (Patricia Wilson)
 8. Arven (Lisa Jewell)
 9. Det store i det lille (Jodi Picoult)
 10. Utenfor er hundene (Gunnar Staalesen)

På topp finner vi Nattergalen av Kristin Hannah, en sterk roman lagt til Frankrike under andre verdenskrig. Boka ble flere steder kåret til Årets beste bok da den kom ut, og den er filmatisert med et stjernelag av skuespillere (filmpremie i 2019, gå ikke glipp av den heller!).

Hakk ihjel kommer Lisa Gardners FellenGardner har solgt jevnt og trutt i Bestselgerklubben i flere år, hun regnes som en mester innen psykologisk krim, og er en forfatter som medlemmene vet å sette pris på.

Ikke uventet ligger også fjorårets store snakkiser Lazarus (Lars Kepler), Macbeth (Jo Nesbø) og Perlesøsteren (Lucinda Riley, fjerde bok i serien De syv søstre), høyt oppe på lista – disse var også svært populære i bokhandel i året som gikk.

Og morsomt er det at Mary Higgins Clark (Aldri mer alene) vel må sies å være Bestselgerklubbens store krimdronning gjennom tidene. Hun skriver klassisk, god krim, har solgt enormt med bøker siden tidenes morgen, og er fortsatt utrolig populær!

I tillegg til bestselgerforfatterne Gunnar Staalesen og Lisa Jewell, er det også hyggelig at Jodi Picoult, som skriver så gode og viktige bøker, blir med og mer populær, og at nykommeren Patricia Wilson gjorde det så godt med sin sterke historiske roman fra Kreta, Øyas hemmelighet.

 

10 på topp romaner/skjønnlitteratur

10 på topp romaner/skjønnlitteratur i Bestselgerklubben i 2018.

Blant romaner og skjønnlitteratur som ikke ble presentert som nye hovedbøker, havnet disse på topp. Dette er altså de bøkene som generelt solgte mest gjennom Bestselgerklubbens medlemsblad og nettside i året som gikk:

 1. Et håp ved verdens ende (Sarah Lark)
 2. Snøsøsteren (Maja Lunde/Lisa Aisato)
 3. Skyggesøsteren (Lucinda Riley)
 4. Kivien kaller (Sarah Lark)
 5. Utmarker (Arne Dahl)
 6. Maorienes sang (Sarah Lark)
 7. Størst av alt (Malin Persson Giolito)
 8. Engletreet (Lucinda Riley)
 9. Fremdeles meg (Jojo Moyes)
 10. Den lange hvite skyens land (Sarah Lark)

Samtlige fire bøker i Sarah Larks populære New Zealand-trilogi ligger inne på 10 på topp-lista! Dette er en storslått familiesaga lagt til kolonaliseringstiden på New Zealand. Bøkene har virkelig truffet en nerve blant leserne.

Ikke overraskende finner vi også Snøsøsteren av Maja Lunde og Lisa Aisato høyt oppe på lista. Denne vakre, illustrerte julefortellingen var den mestselgende boka i Norge i fjor, uavhengig av utgivelsesår og salgssted.

Arne Dahls kritikerroste nye krimserie med etterforskerne Berger og Blom har også falt i smak hos medlemmene. Utmarker er første bok i serien, bok to kom i fjor, og bok 3 ventes denne våren.

En annen nykommer for medlemmene er svenske Malin Persson Giolito, som skriver fantastiske rettssaldramaer. Størst av alt gjorde rent bord hos kritikerne – og leserne – da den utkom i 2017. Med på lista er også de evig populære Lucinda Riley og Jojo Moyes.

10 på topp fakta/sakprosa

10 på topp fakta/sakprosa i Bestselgerklubben 2018.

 

 1. Fuglesang (Lars Svensson/Jan Pedersen
 2. Den praktiske diabetesboka (Gunn-Karin Sakariassen/Hege Hasler Barhaughøgda
 3. Frisk med lavkarbo (Dr. Sofie Hexeberg)
 4. Skriv ditt liv (Kjersti Wold)
 5. Strikk – 250 mønstre (Maria Parry-Jones)
 6. Lavkarbo for alle – 100 nye oppskrifter (Sofie Hexeberg/Gunn-Karin Sakariassen)
 7. Sjarmen med tarmen (Giulia Enders)
 8. Hytteboken (Atle Nielsen)
 9. God sesong for leppefiskere (Øystein Sunde og Stian Carstensen)
 10. Byes beste (Erik Bye)

 

Suksessen Fuglesang av Lars Svensson og Jan Pedersen – boka der du både kan se bilder av fuglene, lese om dem og høre dem synge – har vært en gjenganger på bestselgerlistene i flere år, og den troner fremdeles på topp blant sakprosa-bøkene.

Ellers er medlemmene opptatt av sunn mat og helse. Spesielt er doktor Sofie Hexeberg og Sakariassen/Barhaughøgda populære med sine lavkarbobøker og diabetesbøker. Også Sjarmen med tarmen av Giulia Enders selger jevnt og trutt, også flere år etter at hun tok verden med storm første gang i 2015.

Bøker om slektsgransking, fritidsbøker, strikk og humor er også slagere. Kjersti Wold har lenge vært en favoritt med boka Skriv ditt liv. Dette er en bok om hvordan du skriver din egen familiehistorie.

Humorboka til Øystein Sunde og Stian Carstensen, God sesong for leppefiskere, har kommet inn fra sidelinjen og tatt leserne med storm. I boka har de samlet morsomme skilt og plakater fra hele det langstrakte Norge. Og Erik Byes samlede tekster og sanger, Byes beste, varmer hjertene våre fremdeles, noe som er lett å forstå.