Dette ser du på TV i julen

Kvelden før kvelden på NRK 1 ledes av Ingrid Gjessing Linhave og Haddy Njie. De får studio fullt av spennende gjester, bl.a. Jens Stoltenberg, som forteller om den første julen uten Thorvald. Foto: Ole Kaland/NRKKvelden før kvelden på NRK 1 ledes av Ingrid Gjessing Linhave og Haddy Njie. De får studio fullt av spennende gjester, bl.a. Jens Stoltenberg, som forteller om den første julen uten Thorvald. Foto: Ole Kaland/NRK
Kvelden før kvelden på NRK 1 ledes av Ingrid Gjessing Linhave og Haddy Njie. De får studio fullt av spennende gjester, bl.a. Jens Stoltenberg, som forteller om den første julen uten Thorvald. Foto: Ole Kaland/NRK

Vi har plukket TV-favorittene for deg! Her er programmene du kan se på NRK TV og TV 2 i julen.

På NRK TV

Førjulskonsert med KORK
Lørdag 22. desember blir det stemningsfull førjulskonsert med «hele landets orkester», KORK, fra Kulturkirken Jakob i Oslo.

Kvelden før kvelden
Ingrid Gjessing Linhave og Haddy Njie leder i år «Kvelden før kvelden» sammen for tredje gang. Jens Stoltenberg er blant gjestene. Han kommer for å fortelle om den første julen uten Thorvald. Stjernekampvinner Ella Marie kommer også. Hele familien Ingebrigtsen tar også turen. Kokkeparet Kaja og Esben Holmboe Bang som står for tilberedningen av julematen.

Grevinnen og hovmesteren
Hvert år siden 1980 har NRK sendt «Grevinnen og hovmesteren» på lille julaften. Sendes ca. kl. 21.00.

Tradisjonstro julaften
Alle programmene seerne bare «må» ha på for å komme i den rette julestemningen er der både på NRK1 og i NRK TV. «Tre nøtter til Askepott», «Donald Duck og vennene hans» og «Snekker Andersen og julenissen» står alle på sendeplanen julaften.

NRK overfører julegudstjenestene fra Holmlia kirke i Oslo direkte på TV og radio. Julaften klokken 16.00 og 1. juledag klokken 11.00.

Julenøtter sendes på NRK1 mellom 26. desember og 1. januar.

Øystein Bache og Rune Gogstad leder Julenøtter. Foto: NRK

Julemorgen: NRK Super sender som vanlig Julemorgen fra og med lille julaften og fram til 1. januar.

Norge Rundt julespesial 1. juledag:
Anne B. Ragde elsker julehøytiden og inviterer oss inn i en julepyntet leilighet ved Nidelven i Trondheim.

Året med kongefamilien sendes på NRK1 26. desember.

Ellers i julen kan du se Nordlandsbanen minutt for minutt, Reisen til julestjernen, og Alene hjemme-filmene.

Romjuls-sjakk: VM i hurtigsjakk og lynsjakk
NRK Sjakk følger Magnus Carlsen i jakten på to nye VM-titler når verdensmesterskapene i hurtigsjakk og lynsjakk avvikles mellom 26. og 30. desember.

NYE TV-SERIER på NRK:

Håpet

Bak fv: Albert Rudbeck Lindhardt som Hans, Lars Brygmann soom Kneisvig og Anine Lindvig som Marie. Foto: NRK

Håpet er en dansk dramaserie i fire episoder fra 2018. Året er 1899. Marie kler seg ut som gutt og tar hyre på frakteskipet «Haabet» for å lete etter faren. Han er sjømann og forsvant for flere år siden. Han ble sist sett i Norge, og bare Marie tror fortsatt at han er i live. Serien blir tilgjengelig i NRK TV fra 25. desember.

 

Howards End

Britisk dramaserie frå 2017. Basert på romanen til EM Forster om dei to ukonvensjonelle søstrene Margaret og Helen.

Howards end en en britisk dramaserie i fire episoder fra 2017 er basert på romanen til E.M. Forster om de to ukonvensjonelle søstrene Margaret og Helen. I 1905 får Margaret Schlegel et brev fra søsteren Helen, som er på besøk hos Wilcox-familien på Howards End. Hun har forelsket seg i Paul Wilcox. Serien blir tilgjengelig i NRK TV fra 27. desember.

 

PÅ TV 2 I JULEN

Jul fra festningen

Kreftforeningen avslutter jubileumsåret 2018 med en direktesendt tv-sending fra Ridehuset på Akershus Festning. Et knippe av kjente og kjære artister opptrer, vi får sterke og personlige historier fra de som kjemper kampen mot kreft og vi møter engasjerte mennesker fra hele landet som samler inn penger til kreftsaken.  Vises 22. desember fra kl. 21.40 på TV 2.

God morgen Norge – julesending

Espen, Vår, Wenche og Finn er på plass med en God morgen Norge julespesial. Vises 23. og 24. desember fra kl. 08.00 på TV 2.

 

Agatha Christie: Døde spor

I år blir det romjulskrim fra Agatha Christie. Velstående Rachel Argyll blir myrdet på familiens eiendom i Sunny Point. Hennes adoptivsønn blir mistenkt for mordet, men han kjemper for sin uskyld. Består av fire episoder og vil vises over to dager, 26. og 27. desember fra kl. 21.40 på Tv 2.

Britisk miniserie: The Cry

The cry er en psykologisk BBC-thriller. Et par opplever at Australia-turen tar en dramatisk vending når sønnen forsvinner under et stopp i en søvnig småby. Gjennom tilbakeblikk får vi vite mer om ekteskapet deres og den vanskelige foreldrerollen, samtidig som letingen etter barnet pågår. Bygger på Helen Fitzgeralds kritikerroste roman med samme navn. Miniserie på fire episoder, dobbelepisode over to dager. Vises 29. og 30. desember kl. 21.40 på TV 2.

Julefilmer:

Flåklypa Grand Prix

Til glede for både gamle tilhengere og nye generasjoner vises Ivo Caprinos mesterverk fra 1975 «Flåklypa Grand Prix». Vises 25. desember kl. 19.25 og 29. desember kl. 11.10.

TV 2 Livsstil byr på julefilmer med romantikk og julestemning hver dag i hele desember fra kl. 19.00. I tillegg vises kjente storfilmer i perioden 17. til 30. desember på TV 2 Livsstil  hver dag kl. 21.00, og noen av filmene vi får se her er «My Big fat Greek Wedding», «Four Christmases», «The Proposal», «The Hunger Games», «New Year’s Eve», «Runaway Bride», «Monster’s In Law», «The Longest Week» og «Pretty Woman».

TV 2 Zebra vil vise alle «Politiskolen»-filmene i romjulen kl. 19.00. En fast tradisjon i julen har blitt «Olsenbanden»-filmene og det vil vises to filmer hver dag på ettermiddagen. De to første «Hangover»-filmene vil vises 1. og 2. juledag kl. 21.00, og i romjulen kl. 21.00 står de fire første «Dødelig våpen»-filmene på sendeplanen. Det gjør også en rekke gode barnefilmer som «Operasjon Arktis», «Den rosa panteren», «Tom og Jerry» og «Flåklypa» som vil vises på dagtid på TV 2 Zebra.

God jul!