Så enkelt lager du den fineste julepynten!

JulehyggeJulehygge
Rudolf er rød på nesen. Julehygge

Her får du oppskriftene på to enkle og kjempefine julepynt-prosjekter som garantert vil vekke nostalgien i deg!

Prosjektene passer perfekt for et lite juleverksted rundt kjøkkenbordet sammen med barna eller med venner.

Filt, kongler og barndommens jul

Vi er mange som har et nostalgisk forhold til kongler, filt, papir, doruller, nøtter og silkepapir. Hvem har vel ikke kommet hjem med Jesusbarnet i en kokosnøtt, valnøttmus, dorullnisser og ting laget av kongler? I boka Julehygge har Tone M. Stenkløv og Miriam N. Morken hentet fram alle disse glemte skattene fra barndommen. I tillegg byr de på mange fine ting du aldri har sett før. De har lagt vekt på enkle prosjekter som ikke tar så mye tid. For vi vet jo alle at desember ofte blir travel, når alt kommer til alt?

Julehygge er en familiebok proppfull av julestemning og julepynt som barna kan lage på egen hånd, og ting barn og voksne kan lage sammen. Her får du to av de fineste oppskriftene!

Rudolf er rød på nesen

Julehygge
«Rudolf er rød på nesen» heter disse søte reinsdyr-konglene. Foto: Guri Pfeifer.

Tegn av mønsteret til ørene, og klipp ut 2 ører av skinn. Brett ørene dobbelt og fest dem med lim mellom kronbladene på konglen. Til gevir har vi brukt små kvister som festes med limpistol. Plukk av noen av kronbladene på tuppen av kongla og lim på ei rød trekule til nese. Til slutt limer du på øyne og ei snor til oppheng.

Julehygge

 

Kongleengler

Julehygge
Kongleengler – veldig dekorative, og enkle å lage! Foto: Guri Pfeifer.

Plukk kongler i passe størrelse og mal dem med hvit hobbymaling. La dem tørke. Hodene er vattkuler med ferdigtegnede ansikter. Du kan kjøpe slike hoder i hobbybutikker. Lim hodet på konglen. Form vinger av glittertråd eller et bånd som du bretter dobbelt. Knyt en tråd stramt på midten av båndet slik at det ser ut som vinger. Fest vingene med lim og pynt englene med litt glittertråd festet med lim på hodet.

Julehygge
Snart er det jul! I boka «Julehygge» finner du 84 fantastiske og superenkle ting du kan lage til jul. Kjøp boka på Bestselgerklubben.no
Julehygge
Miriam og Tone har laget flere inspirerende hobbybøker og julebøker. De kan trylle fram julestemning med de enkleste midler. Foto: Guri Pfeifer.

 

Les mer om Julehygge på Bestselgerklubben.no