50 fordeler med å passere 50

Visste du at livet blir bedre når du passerer 50 år?

50-år-gammel-kvinne50-år-gammel-kvinne
Hva kan man se frem til når man passerer 50 år? Det har Niels Christian Geelmuyden undersøkt i sin nye bok. (Foto: Kayla Farmer)

I «50 fordeler med å passere 50» har Niels Christian Geelmuyden undersøkt hva som venter når vi passerer 50 år. Det viser seg at det er veldig mange grunner til å fortsatt se lyst på livet.

Bokomslag 50 fordeler med å passere 50
Les mer og kjøp boken på Bestselgerklubben.no

Det er faktisk er ganske mye som er ideelt med det å passere 50.

– Jeg vet ikke hva som er den ideelle alder i livet, men jeg er sikker på at det beste er å gjøre sin nåværende alder så ideell som mulig, sier Niels Christian Geelmuyden.

I 50 fordeler med å passere 50 viser Geelmuyden det faktisk er ganske mye som er ideelt med det å passere 50. Det finnes faktisk en lang rekke fordeler som er både morsomme, praktiske og ikke minst veldig oppløftende! Her er tre av dem:

1. Du blir mindre forkjølet

Personer i 50-årene rammes bare halvparten så ofte av forkjølelse som mennesker mellom 18 og 35. Det skyldes at de har utviklet antistoffer mot mange av de 200 forkjølelsesvirusene som er i omløp. Tegn kan tyde på at du også blir bedre beskyttet mot andre virus. Pandemiske epidemier medfører størst risiko for dødelig utgang blant personer mellom 20 og 40 år. Størst dødelighet under spanskesyken fant man blant 28-åringer. Eldre har et rikere utviklet immunforsvar.

2. Du blir mer fornøyd med utseendet

50 år 50 fordeler ved å passere 50 Niels Christian Geelmuyden
Forfatter Niels Christian Geelmuyden har tidligere blitt tildelt både Gullpennen, Fritt Ords Honnør og Vestfolds Litteraturpris. (Foto: Astrid Hexeberg)

En spørreundersøkelse blant 80 000 amerikanere konkluderte i 2014 at ingen er like fornøyd med sitt utseende som personer over 65. Hele to tredjedeler svarte at de var ”fornøyd” eller ”veldig fornøyd”. Blant 18 år gamle kvinner er det avdekket at 8 av 10 er misfornøyd med det de ser i speilet.

3. Du behøver mindre søvn

I en studie ble det konstatert at personer mellom 60 og 72 behøver halvannen time mindre søvn enn personer mellom 18 og 32. Det betyr at unge mennesker sover bort nesten 23 døgn hvert år, sammenlignet med de eldre. Man blir simpelthen vesentlig mer våken etter fylte 50.

PS: Det er veldig praktisk at du trenger mindre søvn, for du får også et bedre seksualliv. Flere studier har vist at både kvinner og menn blir mer fornøyd med seksuallivet etter at de har passert 50 enn da de var i 30- og 40-årene.