Gunnar Staalesen ute med ny krim:

Varg Veum frykter sitt eget liv

Gunnar StaalesenGunnar Staalesen
Varg Veum frykter for sitt eget liv i Gunnar Staalesens nye bok. Sånt blir det god krim av! «Gunnar Staalesen leverer nok en knallgod Varg Veum-krim.» skrev Aftenposten. Vi er så enig! Foto: Hege Skodvin

Gunnar Staalesen har en høy stjerne i norsk kriminallitteratur. Han får det til å virke så enkelt å skrive god krim! Høstens bok "Utenfor er hundene" er intet unntak.

Utenfor er hundene Gunnar Staalesen
Kjøp boken på bestselgerklubben.no

Varg Veum kåret til den mest populære krimhelt Dagbladets lesere

Mesterlig oppbygde intriger, slående dialoger og svært gode menneskeskildringer gjør det alltid til en fryd å lese Staalesens bøker. Vi er dessuten mange som elsker helten Varg Veum. Av Dagbladets lesere ble han kåret til den mest populære krimhelt gjennom tidene. Det er ikke det minste rart! Med sin rufsete sjarm, idealisme og teft for de uopplagte løsningene, har Varg Veum blitt som en god gammel venn du rett og slett lengter etter å møte igjen!

Varg Veum frykter eget liv

I årets bok, Utenfor er hundene, er det frykt for eget liv som får Veum til å gå i gang med en ny sak. En sen vinterkveld blir han forsøkt påkjørt og drept. Dette får ham til å tenke på to dødsannonser han har lest de siste månedene. To av mennene som har sonet en dom i en overgrepssak der Veum selv var feilaktig siktet, har omkommet. Politiet har lagt sakene til side som ulykker. Veum får nå mistanke om at dette kan være noe langt mer alvorlig enn tilfeldige dødsulykker. I så fall står han kanskje selv på den samme drapslisten …

Spenning og sjarm

Her er spenning i bøttevis. Og vi elsker å vandre rundt i Bergens gater og drabantbyer med Veum, når han ringer på dører og kommer i prat med de forskjelligste mennesker på sin lure, vittige og varme måte.

Kryp opp i godstolen og kos deg med en skikkelig god, klassisk krim!