Boktips til høstferien

5 uforglemmelige romaner du ikke bør gå glipp av!

Boktips til høstferienBoktips til høstferien
Det er ingenting som slår en god bok når dagene blir kaldere og høstmørket slår inn!

Høstferien står for døren! Her får du tips til 5 uforglemmelig romaner som kan leses på fjellet, på favorittkafeen – eller som du kan krølle deg opp i sofaen med, når høstmørket kryper på.

Den jeg var Eliza Graham

Sterk historie om vennskap og tilgivelse

Den jeg var av Eliza Graham er en sterk historie om vennskap og tilgivelse på tvers av generasjoner, med handling fra andre verdenskrig og tiden etter.

Rosamond Hunter har hele livet flyktet fra fortiden, og har skyldfølelse for ufrivillig å ha forårsaket morens død. Når jobben som sykepleier bringer henne tilbake til barndomshjemmet Fairfleet for å pleie en eldre mann, en flyktning fra andre verdenskrig, blir hun tvunget til å konfrontere spøkelsene som har hjemsøkt henne så lenge. Pasienten, Benny Gault, måtte flykte fra nazi-Tyskland på et «kindertransport»-tog. Etter hvert som helsen svekkes, begynner han og Rosamond å betro seg til hverandre, og hemmeligheter fra fortiden blir avslørt.

«Gjennomgående underholdende fra begynnelse til slutt! Fengslende og troverdig, må leses!» Goodreads (5 stjerner)

 

Himmelen er vår Luke Alnutt

Tankevekkende og leseverdig

Himmelen er vår vil berøre og begeistre alle som har opplevd tap i livet. Luke Allnutt skildrer den utfordrende reisen fra håp til desperasjon og tilbake igjen, samtidig som han viser at et knust hjerte alltid kan lære å slå igjen.

Rob kan nesten ikke fatte hvor heldig han er. Han har sin fantastiske kone Anna, og det mest dyrebare av alt: sønnen Jack, som er med på å gjøre hver dag til et eventyr. Rob føler at han har trukket vinnerloddet. Eller rettere sagt: Han følte det sånn. Helt til den dagen Anna blir overbevist om at det er noe i veien med Jack, og alt blir totalt forandret.

«For en utrolig bok dette er – dønn ærlig og med stor følelsesmessig dybde. Det er virkelig en bragd.»
Jill Mansell, bestselgende forfatter

 

Hippie Paulo CoelhoHippie

I sin mest selvbiografiske roman til nå, Hippie, gir Paulo Coelho oss gjensyn med hippiegenerasjonens drømmer om fred og forandring. Paulo er en ung mann som gjerne vil bli forfatter, lar håret vokse og reiser rundt i verden på leting etter frihet og tilværelsens dypere mening. En reise som omfatter alt fra å bli arrestert som terrorist under det militære diktaturet i Brasil i 1970, til å møte den unge kvinnen Karla i Amsterdam. Sammen bestemmer de seg for å reise til Nepal på den magiske bussen. Underveis opplever paret, som har et helt spesielt kjærlighetsforhold, at de begge forandrer seg fundamentalt og finner nye verdier i livet.

 

Regnvokteren Tatiana de RosnayRegnvokteren

Mange kjenner Tatiana de Rosnay fra bestselgeren Saras nøkkel. Denne høsten lanserer hun sin nye roman Regnvokteren, en sterk fortelling om familiehemmeligheter og forsoning.

Familien Malegarde er samlet i Paris for å ferie faren Pauls 70-årsdag. I «Lysenes by» er det unntakstilstand, for Seinen går over sine bredder. Innestengt på hotellet trues også samholdet i familien og gammelt grums kommer til overflaten. Det tvinger dem til å konfrontere det uunngåelige.

«Intens, skremmende og fascinerende.»
Femina, Frankrike

 

Den tapte familien Jenna BlumDen tapte familien

Den tapte familien er et unikt og sjarmerende tidsbilde fra New York på 1960-, 70- og 80-tallet.

Manhattan 1965: Fiffen strømmer til restauranten Masha’s for å spise godt og for å beundre den flotte eieren Peter Rashkin. Han har en tragisk fortid – han har overlevd Auschwitz. Han er en ettertraktet ungkar, men har bestemt seg for å leve et liv i ensomhet.

Å drive restauranten tar all hans tid, samtidig som han sliter med skyldfølelse fordi han selv overlevde grusomhetene i dødsleiren, mens kona Masha – som restauranten er oppkalt etter – og de to små døtrene omkom.

Så dukker den vakre og lovende unge modellen June Bouquet opp i restauranten, og Peter blir vippet av pinnen. Kanskje vil han endelig klare å gi slipp på grusomhetene fra fortiden.