Basert på virkelige hendelser

Uforglemmelig drama om mot og kjærlighet i krigstid

Kristin HarmelKristin Harmel
Kristin Harmel er den bestselgende forfatteren av "Så lenge det er stjerner på himmelen", "Livet som var ment for deg" og "Når vi møtes igjen". Om hennes siste roman "Der valmuene vokser har anmelderne bl.a sagt: "Denne fengslende fortellingen er en hyllest til håp og mot i en tid der ondskap rår" (Booklist). Foto: Wenona Christensen

"Der valmuene vokser" av Kristin Harmel er et sterkt, tankevekkende og spennende historisk drama, inspirert av en ekte heltinne fra andre verdenskrig.

Det er noe helt eget med historiske romaner fra andre verdenskrig. De vekker ofte sterke følelser i oss. Mange har opplevd krigen, og vi andre har hørt foreldre og besteforeldre fortelle. Krigen tydeliggjør både det verste og det beste ved menneskene. For når ondskap rår, kan egenskaper som tapperhet, godhet og medmenneskelighet skinne ekstra sterkt.

Der valmuene vokser av Kristin Harmel
Kjøp boken på bestselgerklubben.no

En ekte heltinne

Der valmuene vokser er en av de sterkeste og vakreste romanene fra andre verdenskrig du kommer til å lese. Og du vil ikke klare å legge den fra deg, så spennende er den! Historien er inspirert av en ekte heltinne fra andre verdenskrig, amerikanske Virginia d’Albert-Lake, som flyttet til Paris med sin franske ektemann og ble en del av den franske motstandsbevegelsen. I romanen har hun fått navnet Ruby. Året er 1939 og hun bor i en leilighet i Paris med sin mann Marcel. Fra balkongen har de utsikt mot Eiffeltårnet, kjærligheten blomstrer. Men så inntar nazistene byen. Ruby klarer ikke å sitte stille og se på det som skjer, hun vil hjelpe til. Inn i livet hennes kommer den unge, jødiske nabojenta Charlotte – og den britiske piloten Thomas, som trenger hennes hjelp. Livet tar dramatiske vendinger for dem alle. Men motet, håpet og kjærligheten kan ingen ta fra dem.

Kjærlighetserklæring

Dette er et intenst og oppløftende drama, med lærerike historiske detaljer. Romanen er også en sann kjærlighetserklæring til vakre Paris!

Nyt en historie du aldri vil glemme!