Lars Saabye Christensens nye roman roses opp i skyene

Lars Saabye ChristensenLars Saabye Christensen
Lars Saabye Christensen gjør stor suksess med sine bøker fra etterkrigstidens Oslo. Årets roman "Maj" kom denne uka og har fått fantastiske kritikker. Foto: Magnus Stivi

Anmelderne jubler over Lars Saabye Christensens nye roman "Byens spor – Maj". Hittill har den fått tre seksere og flere femmere på terningen.

VG’s anmelder Sindre Hovedenakk sier bl.a. om romanen Maj at den er «fabelaktig bra» og «praktfull» – og gir den full pott.

Fjorårets roman Byens spor – Ewald og Maj ble en av de mest populære og leste romanene det året. Vi er nå mange som jubler over at oppfølgeren er her!

Byens spor Maj av Lars Saabye Christensen
Kjøp «Byens spor – Maj» på Bestselgerklubben.no

Underholdende dypdykk

Romanen Maj har, som den foregående, alt vi ønsker oss av en god roman: En fengende og handlingsdrevet historie, karakterer vi blir glad i, et lett og underholdende språk som samtidig bærer høy litterær kvalitet. Og i tillegg får vi et spennende dypdykk inn i norsk etterkrigstid og 50-tallshistorie. For den som ikke fikk lest bind I: Ikke fortvil! For Lars Saabye Christensen har skrevet disse bøkene med tanke på at de alle kan leses hver for seg. Men – med fare for at du blir hektet!

50-tallshistorie og norsk etterkrigstid

Vi skal til Fagerborg i Oslo, året er 1957. Maj er blitt enke og alenemor for barna Jesper og Stine. Det er ikke alltid like lett. Når hun tar seg jobb på reklamebyrået der mannen hennes tidligere jobbet, er det en del som hever øyenbrynene. Hvordan får hun tid til barna nå? Lar hun dem gå for lut og kaldt vann? Bedre blir det ikke når hun innleder en romanse med en ikke spesielt høyt ansett mann. Hun vikler seg inn i både hemmeligheter og løgner, selv om det nye livet også byr på gleder og spenning. Jesper er blitt 10 år eldre, er bestevenn med Jostein og kjæreste med Trude. Men når mor Maj drar på ferie til Roma med pianolæreren hans, blir ikke livet så enkelt for ham heller.

«En historieforteller av Guds nåde», skrev en dansk avis om Saabye Christensen og Byens spor. Vi kunne ikke blitt mer enig!