Bestselgerforfatter Alyson Richman:

Inspirert av en sann historie om to kvinner under krigen i Paris

Alyson RichmanAlyson Richman
I "Timer av fløyel" tar Alyson Richman oss med til svunne tider i Paris. Bøkene hennes har blitt voldsomt populære også i Norge, og de utgis forøvrig på 15 språk. Foto: Stephen Gordon

Alyson Richman hadde eventyrlig suksess med bestselgeren "Hele livet på en dag". I år er hun aktuell med "Timer av fløyel".

Timer av fløyel er den fjerde romanen av Alyson Richman på norsk. Hele livet på en dag ble en eventyrlig suksess også her til lands, og nå har forfatteren skrevet en ny, fengslende historie fra krigen.

Inspirert av en sann historie

Hele livet på en dag
Hele livet på en dag ble en veldig populær roman da den kom ut på norsk, og lå mange uker på bestselgerlisten. Kjøp boken på bestselgerklubben.no

Romanen er inspirert av en sann historie om to kvinner som leter etter frihet og uavhengighet i Paris før og under andre verdenskrig. Forfatteren fanger tidsånden på elegant vis og gir oss samtidig en vakker kjærlighetsroman. Dette er

Timer av fløyel
– Richman fyller romanen sin med nøye utvalgte detaljer, på samme måte som Marthe dekorerte leiligheten sin: alltid med varsomhet, kyndighet og et skarpt øye, skriver Publisher’s Weekly. Kjøp boken på bestselgerklubben.no

historieformidling med farge, lukt og smak.

– Richman skaper en fortryllende historie om to kvinner med utgangspunkt i en virkelig leilighet i Paris. (…) Den er nesten umulig å legge fra seg, og så gripende at de som liker Nattergalen av Kristin Hannah og andre romaner med handling fra andre verdenskrig vil bli henrykte, skrev RT Book Reviews om romanen.

Mens Paris vakler på slutten av den tyske okkupasjonen, lukker en ung fransk kvinne døren til sin avdøde bestemors leilighet som er fylt med skatter, usikker på om hun noen gang vil vende tilbake.

En spennende reise i tid

Marthe de Florian vokste opp under kummerlige forhold i de mørke bakgatene i Montmartre, men ble siden en kjent konkubine som lærte seg å dyrke et liv med kunst og skjønnhet. Med Europa på randen av krig, deler hun historien sin med barnebarnet Solange Beaugiron, og avslører sine innerste hemmeligheter. Solange blir senere nødt til å forlate leiligheten og arven etter bestemoren.

– Richman fyller romanen sin med nøye utvalgte detaljer, på samme måte som Marthe dekorerte leiligheten sin: alltid med varsomhet, kyndighet og et skarpt øye, skriver Publisher’s Weekly.

Alyson Richman bor på Long Island, New York, sammen med ektemannen og to barn.