Årets beste historiske roman 2017 :

«Barna fra elven»: Uforglemmelig om søskenkjærlighet og hemmeligheter

Omslagsbilde av Barna fra elvenOmslagsbilde av Barna fra elven
TAR VERDEN MED STORM: Lisa Wingate har fått sitt internasjonale gjennombrudd med romanen "Barna fra elven", en vakker og hjertevarm historie basert på sanne hendelser fra USAs nære fortid.

Lisa Wingates roman "Barna fra elven" er kåret til Årets beste historiske roman av nettstedet Goodreads.

Goodreads er verdens største nettsted for lesere og bokelskere.

En sjelden gang kommer det en roman som tar fullstendig pusten fra deg. Barna fra elven er en sånn bok. Dette er en rystende, men nydelig fortelling basert på sanne hendelser fra USA. Boken har høstet strålende mottakelse fra både lesere og anmeldere. 

Sann adopsjonshistorie

Amerikanske Lisa Wingate har tatt utgangspunkt i en skamplett i amerikansk historie. Barna fra elven speiler de hendelsene som ble fortalt av barn som ble tatt fra foreldrene av Tennessee Children’s Home Society fra 1920-årene og frem til 1950. Organisasjonen reddet også mange barn fra elendige familieforhold, men utallige barn ble tatt uten grunn, for så å havne på barnehjem og solgt videre til adoptivforeldre over hele landet. Bak denne «forretningen» sto en kvinne ved navn Georgia Tann. Forbrytelsene hennes ble etter hvert avdekket, men hun ble i sin tid hyllet som den moderne adopsjonens mor.

Bilde av Barna fra elven
«Årets beste historiske roman 2017»: Møt ungjenta Rill og hennes søsken – deres sterke og kjærlighetsfulle historie gjør inntrykk. Kjøp «Barna fra elven» på Bestselgerklubben.no

Familiehemmeligheter

Romanen tar oss med til året 1939. Rill og hennes fire småsøsken vokser opp i et fattig, men kjærlig hjem på en husbåt på Mississippi-elven. Men en dag barna er alene hjemme, dukker det opp en fremmed mann, og søskenflokken blir tatt vekk fra alt som er kjent og levert til et barnehjem. 12-årige Rill må kjempe for å holde søsknene samlet. Vil de noen gang få komme tilbake til foreldrene sine?

I nåtid møter vi den unge advokaten Avery, som får nyss i at hennes bestemor Judy skjuler en godt bevart, og oppsiktsvekkende, familiehemmelighet.

Sterk søskenkjærlighet

Selv om veiene i livet kan føre oss til mange steder, glemmer hjertet aldri hvor det hører til. Det kan stå som et motto for denne usedvanlig sterke romanen. Lisa Wingate er en mesterlig historieforteller; hun bedriver stor fortellerkunst og historieformidling i skjønn forening. Barna fra elven er garantert en av de sterkeste bøkene du kommer til å lese i år. Og en vakrere og mer rørende fortelling om kjærlighet mellom søsken, finnes neppe.

Lisa Wingate er en mesterlig historieforteller; hun bedriver stor fortellerkunst og historieformidling i skjønn forening.

Kritikerrost bestselger

Amerikanske Lisa Wingate er journalist, foredragsholder og forfatter av flere romaner. Hun har vunnet og vært nominert til flere priser. Med Barna fra elven har hun fått sitt internasjonale gjennombrudd. Romanen gikk rett inn på New York Times’ bestselgerliste da den kom ut i USA, og kritikerkoret er samstemt. «En roman som berører», skriver The New York Post, «ekte og original», mener Historical Novels Review, mens Huffington Post slår fast at Barna fra elven er «en av årets beste bøker».

 

En av årets beste bøker (…) Det er umulig å ikke bli fanget inn i denne nærmest perfekte romanen. Den invaderer hjertet ditt fra de første sidene og blir der lenge etter at du er ferdig med boken.
The Huffington Post

Trude Løtvedt
Legg inn kommentar
  1. Den beste romanen jeg har lest! Gripende! Vil lese den en gang til om en stund! Herlig bok!

    24. mars 2018 kl 15:43

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *