Torkil Damhaug gjør det igjen!

Torkil DamhaugTorkil Damhaug
Torkil Damhaug

«Den psykologiske krimmens ukronede konge» blir han kalt. Gled deg til Torkil Damhaugs nye roman Glasshjerte!

Torkil Damhaug er blant våre aller, aller beste krimforfattere, og under sjangeren psykologisk krim er han uovertruffen! Han kan virkelig kunststykket å skrive velkonstruerte, handlingsdrevne og underholdende historier som holder et høyt spenningsnivå, samtidig som leseren alltid får det lille ekstra i karakterene – kloke, nære menneskeskildringer som gjør dypt inntrykk. Spenningen ligger og dirrer under overflaten, og i relasjonene mellom karakterene. Damhaug vant i fjor Norges største krimpris, Rivertonprisen, for andre gang, med boken En femte årstid. Anmelderne har allerede rukket å rose hans nye roman Glasshjerte opp i skyene. «Den psykologiske krimmens ukronede konge», skrev Aftenposten nylig i sin anmeldelse. Det er så vel fortjent!

Torkil Damhaug
– Jeg lever tett på karakterene mine når jeg skriver en roman, sier Torkil Damhaug. Det merkes i hans nye krim «Glasshjerte«. Den unge jenta Amina blir funnet voldtatt og drept ved et tjern i skogen, ikke langt fra der hun bor. Hvem står bak den grufulle handlingen?

Glasshjerte åpner med at 16-årige Amina forsvinner sporløst. Hun blir like etter funnet voldtatt og drept i skogen, ikke langt hjemmefra. Aminas fetter Robin er vitne til ugjerningen, men klarer ikke å sette ord på det han har sett, han har en hjerneskade. Imidlertid er det flere spor som peker mot Robins familie, og særlig mot hans eldre bror, 19-årige Mikkel. Vi skjønner at Mikkel har noe å skjule, men hva? Mikkels kjæreste Inga er overbevist om at han er uskyldig, og gjør alt hun kan for å bidra i etterforskningen. Inn på banen kommer også flere andre, spennende karakterer som alle er biter dette nervepirrende mysteriet.

Gled deg til en velskrevet og medrivende psykologisk thriller!