Dan Brown og Ken Follett på samme scene for første gang – i Oslo

Ken Follett og Dan BrownKen Follett og Dan Brown
Ken Follett og Dan Brown

Stjernemøter på Sentrum Scene 31. oktober!

– I Bokverdenen er dette like stort som om The Beatles og The Rolling Stones kom til Oslo samtidig, og sa ja til å opptre sammen, sier Krimfestivalsjef og markedsdirektør i Cappelen Damm, Knut Gørvell om stjernemøtet mellom to av verdens mestselgende forfattere.

Dan Brown: Opprinnelse
Dan Brown, i høst aktuell med thrilleren «Opprinnelse», har aldri tidligere vært på scenen i Oslo. 31.oktober har du mulighet til å se ham.

Til sammen har de to solgt i over 360 millioner eksemplarer, verden over. Tirsdag 31.oktober kan du få med deg stjernemøtet mellom de to, på Sentrum Scene.

– For Bazar forlag og Cappelen Damm var det nærmest som en inngripen fra oven da vi fikk beskjed om at Ken Follett kom til Oslo for å gjøre research på en ny bok samme dag som Dan Brown skulle opptre på Sentrum Scene i Oslo.  Siden da har vi jobbet for å få gigantene til å opptre sammen, og nå har vi lykkes, sier Gørvell.

MESTEREN AV KODEKRIM

Dan Brown er kjent som mesteren av kodekrim. Hans romaner som eksempelvis Da Vinci-koden og Engler & demoner er solgt i over 200 millioner eksemplarer verden over. 3. oktober er det verdenslansering av hans nye roman Opprinnelse (Oversatt av Kjell Jørgen Holbye). I den møter vi igjen Robert Langdon, professoren i symbologi og religiøs ikonologi ved Harvard. Han  ankommer det hypermoderne Guggenheim-museet i Bilbao. Langdon og museumsdirektøren Vidal må navigere gjennom skjult historie, ekstrem religion, moderne kunst og gåtefulle symboler.

KONGEN AV MURSTEINSROMANER!
Ken Follett
er kongen av mursteins-romaner, og en av verdens mest leste forfattere. Mange kjenner ham fra debutromanen spionthrilleren Nålen, som også er filmatisert, men de senere årene er han mest kjent for sine historiske romaner.

Ken Follett: Den evige ilden
Ken Folletts bøker har solgt i over 160 millioner eksemplarer. 12.september er han aktuell med den nye romanen «Den evige ilden«.

Den 12. september er det verdenslansering av Folletts nye roman Den evige ilden (oversatt av Monica Carlsen). Den handler om det som regnes for gullalderen i England, både politisk og kulturelt, nemlig den elisabethanske tiden.

Da den protestantiske Elizabeth I blir dronning av England, vender resten av Europa seg mot England. I kulissene i Paris katolske Maria Stuart som mange mener er den rettmessige arvingen til Englands trone. Elizabeth oppretter derfor landets første etterretningstjeneste som skal advare henne om mulige sammensvergelser og attentatplaner.

BILLETTSALG
Billettsalget ligger ute på Rockefeller.no og Billettservice.no. Billettpriser: 250,- kr (+ billettavgift) og 200,- kr (+ billettavgift) for studenter og medlemmer i Tanum bokklubber
For Bestselgerklubbens medlemmer, se Bestselgerklubben.no for mer info og billettsalg.

Av Tonje Skjervold
(tidligere publisert på forlagsliv.no)