En vakker historie du fortsetter å tenke på

Enkelte bøker er slik at de ikke slutter, selv om boken er ferdig. Veien fra Italia er en historie du fortsetter å tenke på. Det er noe med persongalleriet. Med stemningen. Du blir
 rett og slett glad i livet i Italjensvei.

Vittoria har lagt livet i Roma bak seg, men tar med seg en hemmelighet som kan ødelegge alt. Hun er modig og omsorgsfull – men redd for at noen følger etter henne. Livsglade Conny er fra en søvnig dansk småby som ikke har plass til kvinner som ikke passer inn i det trauste mønsteret.

Disse to kvinnene finner hverandre på et skittent hotell i København, og forskjellige som de er, utvikler de et dypt vennskap. Sammen fører de hverandre et skritt nærmere friheten – og kjærligheten.

Men hva hvis de plutselig vil ha det samme?

Anna Grue er for mange kjent som krimforfatter, og hun har selv innrømmet at selv om dette er en dramafortelling, er den ikke fri for thrillerrelementer. Det er spennende, vakkert og nært. En historie om livet og vanskelige valg, om forsøket på å finne seg selv i et ny verden. Hvis bare ikke fortiden ødelegger alt.