Adams mat: kvalitet for travle mennesker!

I en hektisk hverdag blir ofte middagen offer for tidsklemma. Vi spiser stadig sjeldnere middag sammen med hele familien, rett og slett fordi det er så mye som skjer i timene etter jobb og skole – og når vi først spiser sammen er det gjerne en ferdigmiddag for å spare tid.

Årsaken til det er ofte at vi gjør planleggingen i bilen på vei hjem fra jobb.

Adams mat
Adam fra Adams matkasse samler i sin første bok sine aller beste oppskrifter og setter dem sammen til praktiske ukemenyer med tilhørende handlelister. Les mer om Adams mat på cappelendamm.no.

Med kokeboka Adams Mat ønsker Adam Bjerck å hjelpe norske familier til å planlegge bedre. Han har satt opp 15 ukesmenyer som gir varierte middager fra mandag til fredag, og har til og med laget handlelisten ferdig for deg. Da kan du i ro og mak gjøre alle innkjøpene på én gang, og slippe planleggingen når magen rumler og barna skriker i baksetet.

Dessuten har han satt opp rettene slik at kjøleskapet ditt er tomt når den siste middagen er laget. For Adam er det viktig å redusere matsvinnet, og Adams Mat er et lite bidrag til det, og en håndsrekning til deg som vil ta middagen tilbake.

Som en liten sniktitt på oppskriftene i boka deler vi dele denne oppskriften: Chorizokremet torsk med tomat, pasta og brokkoli. 

Det er en smaksrik middagsrett med kombinasjon av chorizo og torsk. Selv om det høres fancy ut, er retten ganske rask og enkel å tilberede – noe som Adam har lagt veldig vekt på når han har laget oppskriftene til boka.

Adams mat
Ai, ai, dette er middagen sin! Chorizo og torsk er en fantastisk god kombinasjon, og retten er ganske rask å tilberede, ifølge Adam Bjerck fra Adams matkasse. Her får du hans oppskrift på Chorizokremet torsk med tomat, pasta og brokkoli, hentet fra den rykende ferske kokeboka «Adams mat». Foto@KIND.

Chorizokremet torsk med tomat, pasta og brokkoli
4 porsjoner

500–600 g torskefilet
3 dl vann
Ca. 200–250 g chorizo
1 rødløk
2 hvitløksfedd
2 plommetomater
1 brokkoli
1 pakke pappardelle (eventuelt tagliatelle)
½ beger crème fraîche
1 ss paprikapulver
4 ss revet parmesan
2 egg
solsikkeolje
salt pepper

Slik gjør du:

  1. Sett vannet til koking med et par klyper salt.
  2. Skjær chorizoen i terninger på cirka 1 x 1 cm.
  3. Finhakk rødløk, hvitløk og plommetomater. Del brokkolien i små buketter.
  4. Kok pappardelle i vannet fra punkt 1 i 6–8 minutter. Kok brokkolibukettene sammen med pastaen de siste 3 minuttene av koketiden til pastaen.
  5. Skjær torsken i små terninger.
  6. Stek chorizoen i en stekepanne på høy varme med litt solsikkeolje til den begynner å bli gyllen. Ha så i grønnsakene og torsken og stek videre i 3–5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  7. Bland sammen crème fraîche, litt salt, pepper, paprikapulver, revet parmesan og eggeplommene fra eggene.
  8. Sil vannet av pappardellen. Vend inn chorizoen og resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
Adams mat
Adam Bjerck er en anerkjent kokk og har vært med på Kokkelandslaget. I 2013 var han med og starte Adams matkasse, leveranse av ferdigkomponerte middagsretter hjem på døren. Nå er han aktuell med sin første kokebok. Foto@Adams Matkasse

Les mer og kjøp boka her