ASKEPOTTMORDET: Romantisk spenningseventyr i klassisk Higgins Clark-stil

Thrillerdronningen Mary Higgins Clark leverer - igjen!
Thrillerdronningen Mary Higgins Clark leverer - igjen!
Thrillerdronningen Mary Higgins Clark leverer – igjen!

Den imponerende Mary Higgins Clark gjør det igjen! Denne gang fengsler hun leserne i samarbeid med en annen bestselger-forfatter, nemlig Alafair Burke.
Det er med andre ord en superduo som har skrevet Askepottmordet sammen, og resultatet er et usedvanlig underholdende spenningseventyr. 1+1 har rett og slett blitt 3, men det er samtidig ingen tvil om at Higgins Clark sitter i førersetet. Igjen er det snakk om en kriminalgåte ispedd sjarmerende romantikk.

TV-produsent Laurie Moran har hatt kjempesuksess med sin første episode av reality-serien Under mistanke. Serien tar for seg uløste drapssaker ved å gjenskape dem med menneskene som opprinnelig var involvert, og i første episode klarte TV-teamet å løse drapssaken det handlet om. Nå har Laurie funnet en ny sak som er ideell for serien – det såkalte Askepottmordet. Tyve år tidligere ble den 19 år gamle Susan Dempsey funnet drept i en park, og én av de to sølvskoene hun hadde hatt på seg var borte.

Med hjelp av den flotte programlederen for Under mistanke, Alex Buckley, vet Laurie at serien vil oppnå fantastiske seertall. På listen over mistenkte står nemlig Hollywood-stjerner og teknologi-milliardærer fra Silicon Valley. Det spektakulære dramaet er perfekt for tv-skjermen, men er Askepotts morder rede for et nærbilde?

Etterforskning på TV
Laurie Morans første TV-program i serien Under mistanke var en supersuksess. I andre episode gjenopptar hun med hjelp av assistentene Jerry og Grace etterforskningen av Askepottmordet, en tjue år gammel kriminalsak som fortsatt er uløst. Nittenårige Susan Dempsey, en vakker og svært begavet student, ble brutalt myrdet uten at politiet fant noe som kunne felle morderen. Susans mor Rosemary har aldri gitt opp håpet om å finne ut hvem som drepte datteren.Askepottmordet_49591__b6a1347b-8ef0-4cb7-a749-d6ac5a52dc1d.tif

Familien spiller med
Laurie vet hva det vil si å miste en av sine nærmeste på brutalt vis, etter at mannen hennes ble drept fem år tidligere. Nå består familien av den ni år gamle sønnen Timmie og faren hennes Joe, en pensjonert politimann som tar seg av barnebarnet når Laurie har det travelt. Timmie og Joe skal vise seg å bli en del av etterforskningen, blant annet fordi Joe aldri har sluttet å tenke som en politimann. Med seg i TV-teamet som drar til California for å løse saken har Laurie også advokaten og programlederen Alex, som er svært så forelsket i Laurie …

Hærskare av mistenkte
Mange er under mistanke når teamet begynner å grave. Hva med kjendis og filmregissør Frank Parker, som Susan Dempsey var på vei til for å diskutere sin første filmrolle da hun ble drept? Hva med kjæresten Keith, som hele tiden har nektet å uttale seg om saken? Hva med Madison og Nicole, som Susan delte leilighet med i studietiden? Begge har sine hemmeligheter, og det har kanskje også studiekompis Dwight og professor Hathaway, som ble forretningspartnere og fikk suksess i Silicon Valley? Martin Collins, som driver den skinnhellige menigheten Guds advokater, er også blant de mistenkte. Flere ganger tror du at du har løsningen. Det eneste som er sikkert, er at Susan manglet en sko da hun ble funnet drept.

Gnistrende fortellerglede
Ideen til denne nye serien fra Higgins Clark og Burke er svært god. Gamle, såkalte ”cold cases” tas opp igjen ved at et visst antall mistenkte intervjues direkte på TV. Det kan minne litt om Agatha Christie, men bare litt. Lekker California-setting, gnistrende fortellerglede og et plot som går opp i en imponerende logikk er en klassisk Higgins Clark-garanti. Du vil garantert ikke bli skuffet!

Av Bernt Roald Nilsen