Karin Slaughter: De vakreste

OriginalRgb_Omslagsforside_De_vakresteLivet blir ganske vanskelig hvis vi ikke stoler på våre nærmeste. Å stole på noen er et valg vi tar, kanskje uten å tenke særlig over det. Men mennesker vi stoler på har makt. De kan ødelegge livene våre hvis de er av den farlige sorten. Hvor godt kjenner vi egentlig våre nærmeste? Det er dette spørsmålet Karin Slaughter utforsker i sin uhyre spennende thriller De vakreste.

Familien Carroll gikk i oppløsning den gangen en av familiens tre vakre døtre sporløst forsvant. Tyve år senere blir den perfekte ektemannen til Claire, en av de to andre døtrene, drept under et gateran. Han forgudet og beskyttet alltid Claire, men Lydia, den tredje datteren, anklaget ham for voldtektsforsøk like etter at storesøsteren deres forsvant. I Pauls etterlatenskaper finner Claire forferdelige ting. Hvem er dette monsteret hun har vært lykkelig gift med i alle disse årene? Vil hun virkelig vite alt som nå kommer til overflaten?

Få krimforfattere får meg så hektet som Karin Slaughter. De vakreste er den mest ubehagelige romanen jeg har lest på lenge. Fingrene mine hvitnet av spenning der jeg satt og tviholdt i boken. Jeg kunne knapt puste, jeg ville vite, men ikke vite. Det er slik bare en mester som Karin Slaughter skriver.

Les og bli besatt, du også!

Kristin Weholt
Redaktør