Robert Galbraith: Ondskapens kall

Robert Galbraith, bedre kjent som J.K. Rowling, kom som et friskt pust inn i krimsjangeren da hun utga første bok om Cormoran Strike og Robin Ellacott, Når gjøken galer. Dette er klassisk britisk krim, men med en eleganse, snert og en fortryllende etterforskerduo du aldri før har opplevd. Ikke visste kritikerne at det var en bok av selveste Harry Potter-forfatteren de skamroste i anmeldelsene sine. Rowling klarte ikke å holde på anonymiteten særlig lenge, men synes fortsatt det er frigjørende å skrive under pseudonym. For en skriveglede hun viser, for et vidd, for en sjarm!

OriginalRgb_Omslagsforside_Ondskapens_kall_502386Strike har som privatetterforsker også hatt stor suksess. I tredje bok i serien, Ondskapens kall, har synligheten hans i mediene røyket ut gamle fiender. Når en mystisk mann leverer en pakke til Robin som inneholder et avskåret kvinneben, forstår Strike straks at det dreier seg om hevn. Hele fire menn kan hver for seg ha et ønske om å knuse Strike. Og for å ramme ham der det gjør mest vondt, har morderen sett seg ut Robin som neste offer. Ikke bare sitter vi som naglet til stolen når vi leser om ondskapen. Også Strikes undertrykte følelser for Robin er fengslende underholdning. Er det virkelig bare et kollegialt forhold mellom de to?

Dette kan du glede deg til!

Kristin Weholt
Redaktør