Det berømte Bokbadet med Dag Solstad

Var du der eller så du det på NRK i 1997, den gangen Dag Solstad nektet å svare på bademester Eva Bratholms spørsmål på Bokbadet? Nå har du sjansen til å se ham igjen på JUBILEUMS-BOKBADET tirsdag 15. mars på Rockefeller.

Tekst av Knut Gørvell

Dag Solstad har gjort mange spennende intervjuer, men det kanskje mest berømte eller beryktede er Bokbadet i 1997 der han drev Eva Bratholm nesten fra sans og samling ved aldri å svare på spørsmålene hennes. Dette Bokbadet er også vist på NRK flere ganger for å vise hvor galt et intervju kan gå. Mange har ment at det var Eva Bratholms spørsmål og stil som var feil den gangen, men jeg tror at det først og fremst var en stor forfatter som jobbet med imaget sitt. Han bygget videre på myten om Dag Solstad og gjorde det svært godt. Her har du en smakebit:

JUBILEUMS-BOKBADET på Rockefeller tirsdag 15. mars
Dag Solstad har vært flere ganger i Bokbadet etter det — riktignok med Anne Grosvold som bademester. På tirsdag 15. mars er han klar igjen. Vi regner med at han er mye mer meddelsom enn i 1997. Rockefeller feirer sitt 30 årsjubileum med 30 arrangement på 30 dager, og selvsagt er Bokbadet ett av dem. Også Bokbadet feirer jubileum i år, for det er 25 år siden det første ble arrangert på Rockefeller.

Roy Jacobsen, Anne Grosvold og Erlend Ropstad
For å feire Rockefellers og Bokbadets jubileer måtte man selvsagt invitere to av de forfatterne som har preget Bokbadet og norsk litteratur mest i denne perioden. Så i tillegg til Dag Solstad kommer Roy Jacobsen.  Anne Grosvold har vært bademester i seks hele sesonger, også da Bokbadet ble vist på tv, så selvsagt måtte hun være bademester på jubileums-Bokbadet. Det originale Bokbadet inneholder også musikk. En av landets mest talentfull sangere og låtskrivere, som er nominert til Spellemannsprisen flere ganger, Erlend Ropstad, skal holde en minikonsert mellom forfatterintervjuene.

JUBILEUMS-BOKBADET skjer altså tirsdag 15. mars på Rocekfeller. Dørene åpnes kl 1930, og programmet starter kl 20.00. Billetter kan kjøpes på Billettservice.