Torkil Damhaug: En femte årstid

OriginalRgb_Omslagsforside_Damhaug_EnFemteArstidUhyggelig god! Det er ikke annet å si om Torkil Damhaugs nye krimroman, En femte årstid. En fantastisk velskrevet psykologisk thriller om foreldres verste mareritt – at en sønn eller datter forsvinner. Ann og vennene hennes ser ut til å være helt vanlige tenåringer som gjerne vil passe inn, bli likt, teste grenser. Men det som for dem var en rampestrek mot klassens raring skal sette i bevegelse en ondskap de ikke kunne ha forestilt seg. Én etter én forsvinner de, og politiet har få sikre spor å gå etter. Anns far er selv politi. Drevet av fortvilelse og skyldfølelse setter han i gang sin egen hodeløse etterforskning. Vil han klare å finne henne i tide? Hva slags fryktelig historie er det disse ungdommene har virvlet opp?

Det er ikke uten grunn at Rivertonpris-vinneren Torkil Damhaug hevder seg i toppen av norsk kriminallitteratur. Han behersker sjangeren «psykologisk thriller» som ingen andre. Med bakgrunn som ungdomspsykiater bruker han sin imponerende psykologiske innsikt til å skrive så det går kaldt nedover ryggen på oss lesere. Menneskene han beskriver er ikke som deg og meg, men de er nå en gang mennesker – til tross for sine grusomme forbrytelser.

Du leser aldri en bok av Torkil Damhaug uten å bli dypt berørt. Av årets bok mer enn noen gang.

Kristin Weholt
Redaktør