Spenning med hjerne og hjerte!

OriginalRgb_Omslagsforside_Flokkdyr__470524«Fiffig, rått, vulgært og ondskapsfullt.» Det skrev The New York Times Book Review om Tana Frenchs nye roman på norsk, Flokkdyr. Det er en uhyggelig skarp og forlokkende skildring av vennskap og lojalitet i tenåringsjenters gåtefulle verden. Romanen er kortlistet som beste roman til Anthony Awards og Strand Magazine Awards.

På oppslagstavlen kalt Hemmeligheten kan elevene på St. Kildas kostskole for jenter henge opp anonyme meldinger. Vanligvis er det snakk om en salig blanding av sladder og fordekt mobbing, men en dag blir tavlen brukt til noe ganske annet: et bilde av en gutt som for et år siden ble funnet drept på naboskolen i Dublin. Under bildet står det:

Jeg vet hvem som drepte ham.

Kriminalbetjent Stephen Moran har ventet på en mulighet til å få foten innenfor drapsavdelingen da seksten år gamle Holly Mackey viser ham oppslaget. Den uløste saken om drapet på Chris Harper vekkes til live. Stephen allierer seg med den hardbarkede Antoinette Conway for å finne ut hvem som står bak. Alle spor fører til Hollys sammensveisede vennegjeng og deres innbitte fiender i en annen klikk – på innfløkt vis er alle jentene knyttet til Chris Harper, og trykket øker for hvert skritt etterforskerne tar i deres retning.

OriginalRgb_Portrett_Tana_FrenchTana French plasserte seg rett inn i toppklassen av krimforfattere med debutromanen Skogen, og vant både Edgar, Anthony, Macavity og Barry Award for beste debutroman og IVCA Clarion Award for Årets beste bok. Alle forfatterens utgivelser har gått rett inn på New York Times’ bestselgerliste. Tidligere utgivelser er Skogen, Lik, Flukt og Utrygg havn.