En innsiktsfull pageturner!

Er du blant dem som gjerne også vil lære noe om verden av romanene du leser, ikke bare bli underholdt? Da er Bitre mandler noe for deg. Det er en spennende og velskrevet bok som gir et godt innblikk i Palestina-konflikten, og om hvordan det er å være flyktning. En bok man blir litt klokere av å lese. Mens et land blir revet i stykker av krig, forelsker en ung mann seg. Skal han gjøre sin plikt eller følge sitt hjerte?

OriginalRgb_Omslagsforside_Bitre mandler_486761Omar er en foreldreløs palestinsk gutt som ble tvunget til å flykte fra Jerusalem til Damaskus i 1948. Han har bare ett fast holdepunkt: kjærligheten som driver ham framover og gir ham håp.

Nadia er en ubekymret jente som forsøker å ikke tenke på den tøffe virkeligheten i Damaskus. Men det er før hun blir pålagt en stor byrde av den selvgode og feige broren sin. Vil hun klare å bryte ut av de tradisjonelle sosiale mønstrene og skape sin egen skjebne?

Bitre mandler handler om å være på flukt og å leve i eksil, om plikt og ære overfor familien, og om kjærlighet og tap.

OriginalRgb_Portrett_Lilas_TahaForfatteren av Bitre mandler, Lilas Taha, er født i Kuwait og har syrisk mor og palestinsk far. Hun emigrerte til USA som følge av Gulf-krigen i 1990, og bor nå i Texas sammen med mann og to barn. Hennes første roman ble utgitt på et lite, uavhengig forlag, og forfatteren ble siden oppdaget av det anerkjente Bloomsbury, som har utgitt Bitre mandler.