Mary Higgins Clark: Melodien lever videre

OriginalRgb_Omslagsforside_Melodien_lever_videreI år feirer Mary Higgins Clark 40-årsjubileum som spenningsforfatter, og til sammen har hun skrevet 35 romaner. Det ser ikke ut til at alder spiller noen rolle for denne damen. På selveste julaften fyller hun 88 år! Higgins Clark er kjent for å skrive spenningsbøker som passer lesere i de fleste aldre. Hun lar seg ofte inspirere av virkelige hendelser. Det gjør at leserne lett kan identifisere seg med forholdene hun beskriver. I tillegg får flere karakterer tre fram og fortelle sine versjoner av historien. Det gjør plottet mer realistisk og tankevekkende. Og selv om romanene inneholder krimgåter, er de blottet for vold og sex. De handler om likandes mennesker – gjerne kvinner i trettiårene med en vanskelig bakgrunn. Årets roman, Melodien lever videre, er et godt eksempel på det. Som assistent for en kjent interiørdesigner skal Lane Harmon innrede et heller enkelt hjem. Klienten er konen til en kjent finansmann som forsvant sporløst etter en gigantisk svindel. Lane forelsker seg i sønnen deres, som mistenkes for å ha vært involvert i svindelen. Det skal vise seg å bli en livsfarlig forbindelse…

Det er slett ikke rart at Mary Higgins Clarks bøker har solgt i svimlende hundre millioner eksemplarer verden over. Vi i Bestselgerklubben gratulerer henne med 40-årsjubileumet. Måtte hun skrive enda flere bøker i årene som kommer.

Vi går nå inn i de kaldeste dagene i året. Sett deg godt til rette med Melodien lever videre, og nyt!

Kristin Weholt
Redaktør