Lisa Gardner: Fritt fall

LowResRgb_Omslagsforside_Fritt fall_491857Jeg har gledet meg veldig til å introdusere dere for den amerikanske krimforfatteren Lisa Gardner. Hun debuterte som forfatter da hun var bare 17 år gammel. Nå har hun forsynt verden med bestselgere i over femten år. Denne dama er rett og slett vanvittig imponerende! I skrivearbeidet sitt har hun tett kontakt med FBI og politietterforskere i USA. Hun er av den oppfatning at det er troverdigheten i plot og etterforskningsmetoder som treffer leserne hennes gang etter gang. For treffe leserne – det gjør hun. Det er veldig vanskelig å legge fra seg en krim av Lisa Gardner!

I Fritt fall er det flere tematikker som griper inn i hverandre, og som nagler deg til sidene. Hukommelsestap, tillit og barnekidnapping. Nicky Frank kommer til seg selv etter å ha kjørt av veien. Hun er hardt skadet og stinker av eksklusiv whisky. Men alt hun tenker på er Vero, hvor er lille Vero, den sårbare, skjønne jenta hennes? Så viser det seg at Nicky slett ikke har noen datter. Hun lider av hukommelsestap og forvirring etter gjentatte hjernerystelser. Det sier i alle fall ektemannen hennes. Men snakker han sant? Nicky må etterforske sitt eget skadde minne – og tilliten til ektemannen er heller frynsete. I jakkelommen hans finner hun nemlig et foto av Vero. Hun fins. Men hvor er hun, og hva har skjedd?

Jeg ønsker dere en fredelig og gledelig jul med minst én uforglemmelig leseopplevelse!

Kristin Weholt
Redaktør, Bestselgerklubben