John Grisham: Arvingen

Like sikkert som at det blir jul i år også har John Grisham skrevet en ny spenningsroman, og like sikkert er det at den blir en bestselger verden over. Slik har han holdt det gående i tretti år. Man føler seg unektelig lat når man hører om slike mennesker.

John Grisham lever den såkalte amerikanske drømmen. Gjør en innsats, og du vil bli belønnet. Han hadde en hjemmeværende mor og en far som var bygningsarbeider, og ble med sine jusstudier den første i familien som tok høyere utdanning. Før han ble forfatter, arbeidet han som skrankeadvokat i ti år – en god forklaring på at han mangler sin likemann i å skrive spennende rettssalsdramaer. Nå lever han og kona et stille liv på landet, hvor han realiserer en gammel guttedrøm: Han ble aldri en profesjonell baseballspiller, men nå trener han talentfulle spillere og arrangerer baseballturneringer. Når han altså ikke er travel med å skrive en ny, internasjonal bestselger.

OriginalRgb_Omslagsforside_Arvingen_4364901Årets bok, Arvingen, er en fortsettelse på Grishams debutroman, Tid for hevn, som kom ut i 1989. Vi skal til Clanton, en liten by i de amerikanske sørstatene, som på denne tiden fortsatt er preget av grov rasisme. Igjen møter vi advokaten Jake Brigance, som sårt trenger en ny, stor sak for å fikse økonomien sin. Og det får han…

God bok!

Kristin Weholt
redaktør