Renée Knight: Avslørt

Tenk deg at du har en tyve år gammel skrekkelig hemmelighet du aldri har fortalt til en levende sjel. Dersom du gjorde det, ville det få enorme konsekvenser for ditt eget liv. Men så, en dag leser du tilfeldigvis en roman der handlingen er en tro kopi av den nevnte hemmeligheten. Hva gjør du?

9788202471750_Renee-knight_Avslort_ODette er premisset i Renée Knights psykologiske thriller Avslørt. Boken har blitt sammenlignet med den internasjonale bestselgeren Flink pike av Gillian Flynn, og kritikerne er over seg av begeistring. Før Avslørt i det hele tatt kom ut var oversettelser solgt til et tyvetalls land, og nå klatrer den på bestselgerlisten i England.

Jeg må bare si at boken fortjener all suksess den kan få. Det er lenge siden jeg har lest en så original og hjerteskjærende page-turner av en krim. Jeg ble grundig konfrontert med fordommene mine, rett og slett lurt trill rundt. Slikt er forfriskende og tankevekkende, og kanskje gjør det meg til et bedre menneske. Hvis du liker såkalte dilemma-bøker, er Avslørt obligatorisk lesning.

God bok!

Kristin Weholt,
redaktør