Lori Nelson Spielman: En liste for livet

Du har kanskje gjort det selv da du var ung: Skrevet en liste over hva du ønsket deg her i livet, en liste med mer eller mindre realistiske mål som du kanskje for lengst har glemt. Men hva om noen tvang deg til å gjennomføre punktene på listen nå, i voksen alder? Nettopp dette skjer med Brett Bohlinger, hovedpersonen i Lori Nelson Spielmans En liste for livet. Det livet Brett kjenner er plutselig over.

OriginalRgb_Omslagsforside_En liste for livet_459918Jeg forsøkte å lese En liste for livet sakte, men det gikk ikke. Jeg satt som limt til lenestolen min fra morgen til kveld. Jeg lo og rødmet av gjenkjennelse. Jeg tørket tårene flere ganger fordi denne fortellingen traff meg midt i hjertet. Den handler om alle de store tingene i livet – drømmene våre, kjærligheten, ønsket om å gjøre noe godt og å miste noen vi er glad i. Og hvor fort gjort det er å «høre på fornuften», velge feil og miste seg selv. Men heldigvis byr livet på overraskelser – akkurat som denne boken.

Jeg er misunnelig på deg som ennå ikke har lest En liste for livet. Jeg blir nok nødt til å lese den en gang til!

Kristin Weholt
Redaktør