Når ønsket du sist å drepe moren din?

Du har sikkert kranglet med moren din. Jane Jenkins har muligens drept sin.

I kjølvannet av megasuksessen Flink pike er det utgitt mange romaner som hevdes å være verdige arvtakere. Kjære datter av Elizabeth Little er en av dem som faktisk lever opp til forventningene. Den var en av de mest omtalte krimdebutene som utkom i USA i 2014.

OriginalRgb_Omslagsforside_Kjare datterElizabeth Little er utdannet ved Harvard og har utgitt to bøker om lingvistikk. Da hun for noen år siden flyttet fra New York til Los Angeles, merket hun raskt kulturforskjellene og hvor sterkt fokuset på berømmelse og utseende er i den amerikanske filmhovedstaden. En gang gikk hun til legen med en hardnakket forkjølelse. Legen titter i øregangene hennes og sier at en av dem delvis er ødelagt. Little svarer at det har sammenheng med en infeksjon hun hadde som barn, hvorpå legen repliserer:

«Vel, husk endelig på å fortelle det til kirurgen din, fordi dette vil skape komplikasjoner når du skal foreta en ansiktsløftning.»

Elizabeth Little skjønte at hun var havnet på et nytt og annerledes sted.

Hovedpersonen i Kjære datter, Jane Jenkins, er en ung dame som er oppvokst med en berømt mor, og som selv blir mest kjent for å være kjent. Hun ferdes i glamorøse omgivelser sammen med glamorøse venner, inntil hun blir dømt for å ha drept sin mor, den sveitsisk-amerikanske filantropen Marion Elsinger. Jane har ingen anelse om hun gjorde det eller ikke, men ti år senere løslates hun på grunn av formelle feil i dommen. Nå skal Jane finne ut om hun er skyldig eller ikke, og tar leseren med på en halsbrekkende reise frem til den urovekkende sannheten. Jane skaffer seg ny identitet og drar til en liten by i Sør-Dakota. Der håper hun å finne sannheten om hva som egentlig skjedde den natten moren døde, selv om det faktisk betyr at morderen er hennes selv.

Se boktraileren til Kjære datter her: