Karin Slaughter: Skjult trussel

Karin Slaughters nyeste krimroman på norsk, Skjult trussel, må være en av de mest besettende bøkene jeg noen gang har lest. Jeg klarte rett og slett ikke å slukke lyset om kvelden, jeg måtte bare lese litt til. Jeg forstår godt at de 23 bøkene Slaughter har skrevet har solgt i over 30 millioner eksemplarer.

Dette er ikke et forfatterskap for sarte sjeler! Hun sparer ikke på volden og detaljene i sine beskrivelser av kriminalitet. Men her har du en viktig del av Slaughters ambisjon: Hun vil sette fokus på volden kvinner utsettes for, og hun pynter ikke på sannheten. En annen bestselgende krimforfatter, Tess Gerritsen, skriver om Slaughter:

«En av de modigste thrillerforfatterne av i dag.»

For det krever mot å gå slik inn i den beksvarte siden av menneskesinnet. Slaughter vil undersøke hvorfor mennesker begår grusomme handlinger. Derfor er karakterene hun skaper vel så oppslukende som selve jakten på forbryterne. Her er det plass til intens kjærlighet, ødeleggende erfaringer, moralske dilemmaer og jakten på rettferdighet. Det er klart det blir besettende lesning av slikt!

Kristin Weholt
Redaktør