Harlan Coben: Savner deg

OriginalRgb_Omslagsforside_Coben_Savner deg_451271Kjære bokvenn,

En stabel av vinnere. Slik omtales Harlan Cobens bøker av verdenspressen. Jeg må si at jeg er imponert over denne forfatteren. En familiemann med seks barn som har utgitt 25 bøker på 23 år. Nesten alle har toppet New York Times’ bestselgerliste, og er oversatt til mer en 22 språk.

Det mest imponerende er at han bare blir bedre og bedre. Savner deg er en thriller om bindingene vi har til fortiden vår, og løgnene som binder oss sammen. Her tvinnes forskjellige handlingstråder inn i hverandre på de mest urovekkende og overraskende vis. Og som med de fleste av Cobens bøker leser du denne nærmest i ett jafs.

Cobens varemerke er brennaktuelle temaer – denne gangen internett-dating. NYPD-etterforsker Kat Donovans vonde fortid innhenter henne når hun prøver seg på en nettdating-tjeneste. Og det er jo slik, når vi er sårbare, at vi blir lette bytter for rovdyrene blant oss…

Du savner ingenting i Savner deg. Dette er fremtidens nettkriminalitet på sitt mest grufulle, kombinert med fortidens familiegåter. Vi sier det med forfatteren Gillian Flynns ord: «Coben er rett og slett en av de beste gjennom alle tider.»

God lesing!