Boken som bør være i ethvert velassortert apotek

Bokhandler Jean Perdu er en mann å bli glad i, og Det litterære apotek er en bok å fortape seg i. Jeg tror den vil ha evig liv, en fortelling som overlever alle trender og tendenser.

OriginalRgb_Omslagsforside_Det litterare apotek_443863To av forfatteren Nina Georges lidenskaper, den for bøker og den for Frankrike, kommer til uttrykk i denne nydelige romanen. Jean Perdu er en bokhandler av det helt spesielle slaget, og vet nøyaktig hva slags bok som skal til for å kurere oss som lider av diverse sjelekvaler. Derfor kaller han bokskipet sitt ved Seinen for Det litterære apotek.

Det er bare én person han ikke klarer å kurere: seg selv. Jean Perdu sørger fortsatt over sin tapte kjærlighet, den vakre Manon fra Provence, som forlot ham for 21 år siden. Hun etterlot seg bare et brev, et brev Perdu aldri har fått seg til å åpne. Ikke før nå, denne sommeren da alt kommer til å forandre seg. Endelig tør bokhandleren å kaste loss, og han legger ut på en reise oppover kanalene, mot hjertet av Provence. Med seg på reisen har han en ung og frustrert bestselgerforfatter som ikke greier å komme i gang med bok nummer to, samt to katter ved navn Kafka og Lindgren. Det blir en uforglemmelig reise både for vår venn Jean Perdu og for leseren.

Det litterære apotek er en roman som inneholder mye livsvisdom, samtidig som den forteller en sterk kjærlighetshistorie. I hjemlandet Tyskland har romanen ligget lenge på bestselgerlistene, og den er nå i ferd med å ta resten av verden med storm. Den er allerede solgt til 25 land. Nina George er journalist, spaltist og forfatter, og skriver både thrillere, romaner og noveller.

Her følger et utvalg av bøker fra Jean Perdus litterære nødapotek:

Douglas Adams: Haikerens guide til galaksen. I høye doseringer virker den effektivt mot både sykelig optimisme og humørløshet.

Muriel Barbery: Pinnsvinets eleganse. Kan anbefales for miskjente genier, elskere av vanskelige filmer og folk som hater å kjøre buss.

Hermann Hesse: diktet «Trinn». Mot sorg og for mot, til å stole på.

Jose Saramago: En beretning om blindhet. Mot overarbeidelse og for å finne ut hva som virkelig er viktig. Mot blindhet for å finne mening i eget liv.

Mark Twain: Tom Sawyer. Til overvinnelse av voksenangsten og gjenoppdagelsen av barnet i egen personlighet.