Eystein Hanssen researcher Bangkoks prostitusjonsmiljø

Har du møtt krimheltinnen Elisabeth Sunee Rathke, også kjent som Elli? Hun er etterforsker i Oslo-politiet, og sammen med kollegaen Jan Nereng løser hun uvanlige mordgåter. Det er Eystein Hanssen som har diktet opp denne tøffe dama – som er halvt norsk, halvt thai og har svart belte i karate.

Jeg har fått veldig sansen for Elli. Ja, hun er en actionhelt i jobben sin, men privat er hun like sårbar som deg og meg. Det var drapet på søsteren hennes, Anne, som drev Elli inn i politiyrket. En sak som aldri er blitt helt løst, og som snor seg som en rød tråd gjennom de fem bøkene i serien. Elli har et nært forhold til den thailandske moren sin, og de buddhistiske verdiene Elli har arvet er et eksotisk innslag og skaper en tankevekkende kontrast til det voldelige miljøet hun arbeider i. Elli ligner ingen andre du har lest om i norsk krimlitteratur!

OriginalRgb_Omslagsforside_Brennemerket_453190Eystein Hanssen utga nettopp femte roman i serien, Brennemerket. Denne gang reiser Elli på ferie til Bangkok med moren og kjæresten Brage, men det blir naturligvis ingen vanlig storbyferie. Under en middag langs en elv blir de tre vitne til at en ung kvinne begår selvmord. Det viser seg at hun kommer fra det nådeløse prostitusjonsmiljøet i Bangkok, og dette vekker gamle demoner i Ellis mor – som nettopp har en historie fra dette miljøet selv. Og slik går det altså til at fortiden innhenter både Elli og moren. Mer vil jeg ikke røpe! Men jeg kan si at det blir forrykende fart og spenning gjennom Bangkoks mørke gater. Eller soier, som det heter.

I videoen nedenfor kan du høre Eystein Hanssen fortelle om hvordan han researchet Bangkoks prostitusjonsmiljø da han skrev Brennemerket.